Početak akcije “Za zeleniji Beograd”: Pripremite se za takmičenje za najlepše zelene površine

0

Izbor najlepših zelenih prostora u njihovom okruženju se vrši u sedam kategorija

Akcija “Za zeleniji Beograd”, u organizaciji JKP “Zelenilo-Beograd”, traje već 17 godina i postala je tradicionalana. Sedamnaest godina za redom, druže se najneposrednije građani Beograda i javno komunalno preduzeće Zelenilo-Beograd. Cilj ove Akcije je razvijanje pozitivnog odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, uz istovremenu motivaciju da u pozitivnoj konkurenciji za izbor najlepših prostora unaprede stanje svog neposrednog okruženja.

Početak Akcije, ove godine je 27. maja, a prijavljivanje će trajati do 27. juna. Svi zainteresovani građani, koji žele da učestvuju u ovoj Akciji, za učešće se mogu prijaviti u svojoj opštini ili prijavu sa fotografijama mogu poslati i Zelenilu-Beograd na adresu Mali Kalemegdan br. 8 ili mejl adresu: info@zelenilo.rs, sa naznakom Za akciju “Za zeleniji Beograd”.

 

Izbor najlepših zelenih prostora u njihovom okruženju se vrši u sedam kategorija:

Akcija ZA ZELENIJI BEOGRAD

Takmičenje za najlepšu zelenu površinu, Foto: zelenilo.rs

1. Najlepša zelena površina oko stambene zgrade gde se udruživanjem stanara prave divne zelene oaze, zatim

2. Najlepši balkon, gde svaki stanar iskazujući i uživajući u svom mikro prostoru istovremeno doprinosi ukupnoj lepoti zgrade, ulice pa na kraju i Grada,

3. Najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata, doprinosi ukupnoj lepoti Grada, ali i sama kompanija ima zasigurno mnogo pozitivnih poena od posetilaca, korisnika usluga;

Akcija ZA ZELENIJI BEOGRAD

Takmičenje se organizuje u sedam kategorijama, Foto: zelenilo.rs

4. Najlepše školsko dvorište ima isključivo za cilj edukaciju dece od školskog uzrasta da nauče koliko im „zeleni svet“ znači za ukupan život i da ulažući svoj trud u ozelenjavanje kasnije umeju da cene javne zelene površine svog grada,

5. Najleše zelenilo oko predškolske ustanove, gde i sasvim mala deca treba da spoznaju prirodu koja ih okružuje i nauče od odraslih da je to nešto veoma važno za njihov život.

Akcija ZA ZELENIJI BEOGRAD

Prvo se takmiči u okviru opština, Foto: zelenilo.rs

6. Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta (letnja bašta)- kategorija u kojoj se takmiče isključivo ugostiteljski objekti, i na kraju

7. Najlepša okućnica u kojoj se nagrađuje trud i doprinos lepšem izgledu grada vlasnika objekata za individualno stanovanje.

Na početku Akcije, takmičenje se sprovodi na nivou opština (Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica), koje biraju po troje najboljih u svih sedam kategorija.

Akcija ZA ZELENIJI BEOGRAD

Biraće se najlepša zelena površina, Foto: zelenilo.rs

Osvajači prvih mesta, sa svih deset gradskih opština, učestvuju u takmičenju koje će se održati na nivou grada, a na završnoj svečanosti, koja se tradiconalno održava u prostorijama JKP “Zelenilo-Beograd”, Beograd na Malom Kalemegdanu, će biti proglašeni “najbolji od najboljih”.

JKP “Zelenilo-Beograd”, Beograd, zajedno sa učesnicima, kojih je svake godine sve više, ovom Akcijom daje primer kako se treba odnositi prema sredini u kojoj živimo kroz podizanje ekološke sveti građana o značaju, zaštiti i unapređenju zelenih površina.

Akcija ZA ZELENIJI BEOGRAD

Ovu akciju sprovodi grad, Foto: zelenilo.rs

Ovu akciju “Zelenilo” sprovodi uz podršku Grada, resornih Sekretarijata i deset gradskih opština.

(Telegraf.rs)

Foto Zelenilo.rs
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.