Počelo prijavljivanje studenata, svi žele da upišu jedan od ovih 6

0

U Srbiji je na državnim univerzitetima počelo prijavljivanje studenata na fakultete koje će trajati do 26. juna ove godine, a neki su traženiji od drugih.

 

Najveće interesovanje vlada za državnim fakultetima, a prijave od juče mogu da se podnesu na Mašinskom, Pravnom, Veterinarskom, Elektrotehničkom fakultetu i drugima.

“Interesovanje za Mašinski fakultet je veliko. Prvog dana podnete su 374 prijave, što je za 30 više nego prvog dana prijavljivanja prošle godine”, kaže za Novosti online dekan prof. dr Radivoje Mitrović.

 

Slično stanje stvari vlada i na Elektrotehničkom fakultetu koji će i ove, kao i prethodnih godina, prijemni ispit organizovati na Beogradskom sajmu. Time će biti onemogućeno prepisivanje, a biće i mogućnosti da se ispoštuju mere zdravstvene zaštite.

Osim na tehničkim fakultetima, navala je i na Medicinski fakultet, Pravni, FON, ali i na psihologiju na Filozofskom fakultetu, gde se prijavi i po nekoliko puta više kandidata u odnosu na broj mesta.

 

Pravni fakultet, pravni, studentkinja, studenti, fakultet

IZVOR: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

 

Takođe, Filološki fakultet se sprema za prijem brucoša, a iz ove visokoškolske ustanove poručuju svršenim srednjoškolcima da ne izbegavaju humanističke nauke jer one uče ljude da misle.

Prijemni ispiti će biti organizovani od 28. juna do 2. jula, u zavisnosti od fakulteta, a rezultati će biti objavljeni 5. jula. Oni koji nisu zadovoljni rezultatima mogu priložiti žalbu o kojoj se odlučuje u roku od 24 sata. Konačna rang-lista biće istaknuta najkasnije 12. jula, a od tada pa do 16. jula kanididati moraju da se upišu.

Prijave na većini fakulteta mogu da se podnesu elektronski, ali i u studentskim službama.

(MONDO)

Foto MONDO/GORAN SIVAČKI
Izvor/Autor Mondo.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.