“PINKI” VRAĆEN ZEMUNCIMA! Naredne godine sledi uređenje ovog sportskog centra!

0

Od danas sportski centar “Pinki” u Zemunu ponovo pripada Zemuncima posle više od dve decenije, izjavio je zamenik gradonačenika Goran Vesić

On je naveo da je do danas sportskim centrom upravljala kompanija koja je u vlasništvu više pravnih subjekata.

 

Ova kompanija pokušala je na sudu da dokaže da je istovremeno i vlasnik imovine odnosno sportskog centra, iako joj je centar bio samo dodeljen na upravljanje. Grad Beograd je sačekao da se završi provostepeno, drugostepeno kao i suđenje po reviziji koji su potvrdili da je sportski centar „Pinki” vlasništvo Grada Beograda. Zato je Grad Beograd formirao javno preduzeće koje je u vlasništvu Grada koje će od danas upravljati SC „Pinki” – rekao je Vesić.

On je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, naveo da će za direktora ovog preduzeća biti postavljen Stanislav Glumac.

– Gradska opština Zemun obratila mi se prošlog meseca i zatražila da se KSC „Pinki-Zemun“ vrati u nadležnost grada Beograda. Incijativa je podneta iz razloga što je postojeće stanje objekta takvo da zahteva ulaganja u kompletnu obnovu – rekao je Vesić.

On je, prenosi Beoinfo, kazao da je Grad Beograd prepoznao interese građana, a naročito dece na području gradske opštine Zemun da im se obezbedi prostor uređen po najvišim standardima, u kom će moći da vežbaju, treniraju, takmiče se i obavljaju sve ostale sportske aktivnosti.

– Zato je danas „Pinki” vraćen Zemuncima. Ponosan sam i srećan jer smo u tome uspeli. Novo rukovodstvo će narednih meseci uraditi projekte rekonstrukcije „Pinkija” da bismo naredne godine uredili ovaj sportski centar – rekao je Vesić.

Foto Printscreen
Izvor/Autor Tanjug

Vaša email adresa neće biti objavljena.