I PILETINA POSTAJE LUKSUZ Beograđani zabrinuti: Meso skuplje i u restoranima i kioscima brze hrane

Najavljeno poskupljenje svinjetine i piletine odraziće se na cene u većini restorana i roštiljdžinica u Beogradu.
Piletinu najčešće nabavljamo u marketima i mesarama, pa se porast njihovih cena automatski prenosi na naše specijalitete. Trudićemo se, zarad gostiju, da poskupljenje bude minimalno, ali to možemo uraditi samo nauštrb sopstvenog džepa – priča vlasnik jednog beogradskog restorana.

Cene specijaliteta od živine biće veće za 20 do 50 dinara, najviše 100 dinara, kako ne bi izgubili goste. Zaštićeni će biti samo su oni koji poseduju sopstveni uzgoj ili se mesom snabdevaju od privatnih uzgajivača.

– Naši specijaliteti od svinjskog i pilećeg mesa nisu poskupeli, niti planiramo da dignemo cene, jer imamo svog dobavljača. Ipak, među drugim vlasnicima se priča da se mnogi okreću privatnim uzgajivačima, jer znaju da će u suprotnom izgubiti promet – kažu iz poznate beogradske roštiljdžinice.

– Stavljeni smo pred svršen čin. Da gosti naglo ne bi prestali da dolaze, cene jelovnika od pilećeg mesa će rasti postepeno, a neki restorani možda će morati i da izbace ili svinjsko ili pileće meso iz ponude – kažu ugostitelji.

Blic

Komentari su zatvoreni.