Patrijarh Irinej je u teškom stanju, bori se za život: Oglasila se i SPC

0

Irineju se stanje pogoršalo u toku prethodne noći

Prema najnovijim informacijama, zdravstveno stanje patrijarha Irineja nije dobro. On je u teškom stanju i bori se za život.

Kako je jutros saopšteno iz Srpske pravoslavne crkve, došlo je do opšteg pogoršanja stanja u toku noći.

Povodom objave pojedinih medija da je patrijarh preminuo, SPC se oglasila ponovo saopštenjem.

– Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije pregledom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posledica COVID 19 i da je zdravstveno stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno, ali stabilno. O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i nadalje izveštavana.

Potom je objavljen i kompletan demanti:

“Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obaveštavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izveštaj koji smo jutros objavili.

Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati.

Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma lekarâ i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve.”

Patrijarh Irinej nalazi se u Vojnoj bolnici na Karaburmi od 5. novembra gde je primljen nakon što je potvrđeno da je pozitivan na korona virus. Noćas mu je pao nivo kiseonika u krvi.

 

(Telegraf.rs)

Foto Tanjug/AP/Darko Vojinović
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.