Pančevci se žale da se guše i da im NEPRIJATNI MIRISI DOLAZE IZ BEOGRADA

0 5,815

Neprijatni mirisi koji se ovih dana osećaju u Pančevu dolaze sa PKB-ovih njiva u Padinskoj skeli. Radi se o 22.000 hektara oranica koje se tretiraju tečnim svinjskim stajskim đubrivom kako bi se pripremile za jesenju setvu, tvrdi pančevački portal 013info.

Iz Sekretarijata za ekologiju Pančeva nam je rečeno da su, na osnovu poziva građana koji su se žalili na smrad, o ovom problemu obavestili Republički centar za obaveštavanje i uzbunjivanje i od njih tražili da preduzmu dalje mere. Priča je ista kao prošle godine, najgore je kada duva severozapadni vetar. Tada se smrad u Pančevu najviše oseća.

– Monitoring sistem za merenje zagađenja vazduha je „miran”, nema povećanog zagađenja koje dolazi iz Južne industrijske zone, tako da nije reč o toj vrsti zagađenja. Utiče na komfor, to je sigurno, ali nema opasnosti po zdravlje ljudi – rečeno nam je u gradskom Sekretarijatu za ekologiju.

Prošle godine se neprijatan miris povremeno osećao tokom čitavog avgusta. Dokle će se osećati ove godine niko ne može da proceni.

Podsetimo, ovaj specifičan smrad se, s vremena na vreme, već mesec dana oseća i u pojedinim delovima prestonice.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto P. MARKOVIĆ / RAS SRBIJA
Izvor/Autor Blic.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.