OVO SU MERE KOJE SE PRIMENJUJU U GRADSKOM PREVOZU! Nema ulaska na prva vrata, svi vozači dobili nalog za jedan VAŽAN POSTUPAK

0

Grad Beograd, posredstvom Sekretarijata za javni prevoz, doneo je niz preventivnih mera i uputstava za postupanje u javnom prevozu u slučaju širenja virusa kovid-19, izjavio je zamenik za „Novo jutro“ TV Pink gradonačelnika Goran Vesić.

 

Mi smo već pre tri dana objavili svoje preporuke što se tiče javnog prevoza u Beogradu. Najvažnije mere su one koje se tiču dezinfekcije autobusa. Svakog jutra gradski autobusi, koji izlaze na ulice, se dezinfikuju temeljno. Dat je nalog vozačima i otpremnicima da na svakoj okretnici dezifinkuju ponovo delova autobusa koji pretenduju da budu leglo zaraze – rekao je Vesić, ističući da se insistira i na redovnom provetravanju autobusa. Prema njegovim rečima, najvažnija preporuka je da se u svakom trenutku prate uputstva nadležnih i da se mere pooštravaju u skladu sa nivoom rizika.

– U prigradskom, ne u gradskom, je takođe zabranjen ulaz na prednja vrata kako bi se izbegao bliski susret sa vozačem. To su najvažnije mere koje se tiču javnog prevoza. Od jutros u autobusima stoje informacije o tome kako da se zaštite od koronavirusa, a od ponedeljka će te informacije da nađu i na autobuskom stajalištima – rekao je Vesić, istiučući da je sva uputstva načinio Gradski zavod za javno zdravlje.

Sve mere koje se donose, donose se na predlog ljudi koji su stručni. Mere ne donose političari,niti neko iz Uprave grada – dodao je.

Naglasio je da i taksi službe su upućene na to kako da vode računa prilikom prevoza putnika.

– Naša preporuka je da se ne sedi na mestu suvozača, kako ni se izbegao direktan kontakt sa ljudima. Obavezni su da vrše dezinfekciju automobila – rekao je Vesić.

Kako je rekao, Beograd poštuje i preporuku Vlade Srbije da se zabrne okupljanja u zatvorenim prosotorijama gde broj prelazi više od stotinu ljudi.

– Otkazane su pozorišne, bioskopske predstave kao i koncerti, Beogradski maraton takođe. Na taj način smo hteli da zaštitimo naše građane. Što se tiče restorana, oni rade normalno. Naša preporuka je da bude manji broj stolova – kazao je Vesić.

Kako je rekao, grad Beograd se pridržava preporukama nadležnih i stručnih, i ponaša se u skladu sa tim.

– Odluka o školama nije odluka grada, poštujemo odluke Ministarstva prosvete. Stručnjaci su rekli, da za sada, nema potrebe o zatvaranju škola. Ukoliko se to promeni i stručnjaci to procene, mi ćemo da se ponašamo u skladu sa njihovim preporukama – rekao je Vesić, dodavši da se i u vrtićima vodi računa i prati stanje.

Foto Beograd.rs
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.