OVDE NIKAD NE ULAZITE U TAKSI “Divlji” taksisti gospodare centrom grada, blokiraju stanicu i NIKO IM NIŠTA NE MOŽE

0 4,046

Divlji” taksisti u Beogradu su sve bezobzirniji, valjda uvereni da im niko ništa na može, pa su se u večernjim satima odomaćili i u najstrožem centru grada.

– Pored uobičajenih lokacija pored splavova i noćnih klubova, gde mi regularni skoro da ne smemo ni da dođemo, svako veče merače strance i po Skadarliji, kako sa njene donje strane, prekoputa Bajlonijeve pijace, tako i zavučeni u Siminu ulicu. I niko ih ne dira – kaže taksista iz jednog od najvećih beogradskih taksi udruženja.

Posebna priča je na Trgu republike. Čini se da samo nadležni ne znaju da su “divljaci” tamo skoro non-stop prisutni od 19-20 sati. I to ne samo da vrebaju mušterije koje će da prevare, nego su parkirani čak i na autobuskom stajalištu gde staju linije 37, 44, E2… I zbog kojih autobusi bukvalno moraju da staju van stanice!

– Svako veče su tu, sve ih znamo, ali ih niko ne dira – dodaje taksista.

I stvarno, skoro po pravilu sve taksisti bez TX tabli. Jedan od njih je čak skinuo zadnje tablice, a napred umesto TX ima IX, pa ko se upeca…

Retke kontrole Komunalne policije
FOTO: V. LALIĆ / RAS SRBIJA
Retke kontrole Komunalne policije

– Ima ih i sa krovnim oznakama našeg udruženja koje su kupili od bivših kolega “na crno”, ili su napravili skoro identične koje se razlikuju možda u par slova. A ko će to da primeti u mraku – zaključuje ovaj regularni taksista.Komentari

komentara

Foto PRIVATNA ARHIVA V. LALIĆ / RAS SRBIJA
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.