OTVORENO PISMO STUDENTIMA SRBIJE

0 553

OTVORENO PISMO STUDENTIMA SRBIJE

Poštovana akademska gospodo, prošlo je baš mnogo vremena od kada se ova Srbija kao geografski, ekonomski i politički pojam pominje u veoma ružnim kontekstima.Stanje nam je nepodnošljivo.

Ne znam dal’ znate gospodo, u Srbiji ne radi baš ništa, ne funkcioniše bukvalno nijedna jedina instirucija.
Ne proizvodi se skoro ništa, sem što jedino radi 24h dnevno do sada nevidjena i velika fabrika laži, obmana i manipulacija sa svima nama.

A Vi gospodo o tome ćutite vrlo talentovano već više od deceniju i po.
Sve miseći da će se sve to rešiti samo od sebe, a ne tako što će neko odlučno reći: Ne može više to ovako i ne može se to više trpeti i tolerisati?
Ne misite valjda da to trebaju da kažu nosiocima vlasti kod nas-ti neizbežni ubogi penzioneri koji su svoje odradili šta su odradili, nije valjda da od njih očekujerte da vam urede državu u kojoj bi rado živeli i radili?
A reklo bi se da to očekjujete čim ovoliko uporno ćutite i tiihujete nad svim nepravdama i zalama koje nas je snašlo?

Znamo da danas lakše izgleda napustiti ovakvu razvaljenu i razrušenu Srbiju kada se završe nekve vaše škole i fakulteti, i onda se pobegne odavde u neku već sredjenu i uredjeni državu?
To je put kojim se češće ide iz Srbije i taj put je baš uhodan i staza utabana i dosta vidljiva.

Ali nama treba put kojim se kod nas redje ide, a to je sredjeivanje ovoga još nevidjenoga javašluka u našoj državi i društvu?
Ima li vas u Srbiji u tolikom broju koji bi se toga latio, ili je ta kritična masa izbegla i evakuisala se odavde u medjuvremenu?
A koja bi bila kadra da te promene iznese i d ovde promeniti sve šta treba, a treba promeniti bukvalno sve i svašta.

Gospodo studenti, ne znam da li se dovoljno razumemo?
Nama ne trebaju studenti i većina vas koja bi se latila ovoga ozbiljnog posla da bi se neko od vas pojedinačno proslavio, to jest dobio neki lični benefit, a opšta stvar za društvo u celini da se opet baci na marginu kao nemoguća misija.
Što nam se uvek do sada dešavalo u prošlosti.

Ne, nama ovoga puta trabaju pregaoci i odlučni pojedinci i masa mladih hrabrih ljudi, koja će zaleći i žrtvovati se za opštu stvar ne pitajući se ni u nejednom trenutku šta je to lično dobro za njega?

Eto, imamo bar studiju izvodljuvosti i upustvo za rad i delanje, a da bi to sve uspelo za sam početak.

Treba nam jedna mala grudva koju će neko dobro zakotrljati i koja će rasti i rasti do velike lavine.Koju niko ne bi mogao da savlada i usujeti je.
Bez toga nema ništa od rešavanja ovoga mitskog beznadja kod nas samih.
Da bi još sve ovo bilo lakše izvodljivo, trebaju izvodjači radova da nam budu motivisani, a koja bi to motiviisanost bila veća i jača, no što je ta: Ući ćete u istoriju Srbije kao snaga društvenog i političkog preokreta kod nas.To kod nas nikome još nije uspelo.
To činjenicama vama studentima daje extremnu motivisanosti koja nije za propustiti i prodati je za neki mali ćar i pojedinačni dobitak.

P.S.
SADA ILI NIKADA?
NEKA TO BUDE MOTO SVEGA GORE NAPISANOG I OČEKIVANOG.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.