Oštre mere predostrožnosti kada se pokrene prevoz

KONDUKTERI ĆE PROCENJIVATI KOLIKO ĆE PUTNIKA MOĆI DA UĐE U VOZILO

0 54,825

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će nakon ponovnog pokretanja javnog prevoza u glavnom gradu na snazi biti oštrije mere u cilju sprečavanja širenja COVID-19.

 

On je na TV Pink podsetio da je gradski prevoz ukinut odlukom Vlade Srbije, na preporuku zdravstvenih stručnjaka, a da je socijalno distanciranje jedina mera koja sprečava širenje zaraze.

 

Vesić navodi da je lokalna samouprava već dobila preporuke Gradskog zavoda za javno zdravlje koje, izmedju ostalog, podrazumevaju potpunu izolaciju vozača od putnika i zabranu prodaje karata u samom vozilu.

“Svi koji ulaze će morati da nose maske, ulaziće se ;na jedna a izlaziti na druga vrata, u vozilima će biti iscrtana mesta kako gradjani ne bi stajali jedni pored drugih. Uvešćemo i kondukteri koji će procenjivati koliko ljudi ulazi i izlazi iz prevoza, kako on ne bi bio izvor zaraze”, rekao je Vesić.

On je naveo da je Grad Beograd spreman da u roku od 24 časa nakon što nadležne institucije dozvole pokretanje javnog prevoza pokrene sistem javnog saobraćaja.

(Kurir.rs/Beta)Komentari

komentara

Foto Printscreen/Facebook/Goran Vesić
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.