Oni su naši heroji: Očistili Banjičku šumu zbog novog izazova, jedva su malo viši od kesa đubreta (FOTO)

0

Sofija, Jug, Nikola i Strahinja su naši mali, a veliki heroji

Zahvaljujući malim herojima Sofiji, Jugu, Nikoli i Strahinji sa Voždovca Banjička šuma osvanula je čistija. Četvoro mališana odgovorilo je juče na globalni izazov čišćenja #trashchallenge koji se proširio društvenim mrežama i u svom kraju pokupili su gomile đubreta.

Ponosni i zagrljeni nakon obavljenog posla drugari su pozirali uz “ulov”. Desetak velikih crnih kesa,pune su đubreta koje su pokupili, a skoro da su dostigle visinu kao članovi eko-četvorke.

Klinci, svesniji od odraslih koji su njima ostavili zadatak, dobili su gomilu pohvala, zajedno sa njihovim roditeljima koji su odgovorni za lepo vaspitanje.

– Dobro odgojeni klinci poštuju pametne roditeljske i nastavničke savete, čuvaju svoju okolinu i svoje zdravlje na svežem vazduhu! Lako je baciti smeće gde ne bi trebalo, ali treba misliti i o budućnosti – jedan je od komentara na Fejsbuku.

#trashchallenge je globalni izazov u kojem se ljudi slikaju u prirodi pored smeća, a potom na tom istom mestu nakon čišćenja. Da li će izazov zaživeti u Srbiji?

(Telegraf.rs)

Foto Facebook
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.