OKRŠAJ VODITELJA I DANICE GRUJIČIĆ U JUTARNJEM Doktorka “preslišala” novinara: A da pitam ja vas, šta ste vi uradili!

0 57,507

Doktorka Danica Grujičić gostovala je u Jutarnjem programu TV Prva i tom prilikom imala je verbalni okršaj sa voditeljem Filipom Čukanovićem.

 

Na pitanje voditelja šta treba da uradimo da sprečimo masovnu pojavu karcinoma, doktorka je rekla da, između ostalog, moramo da vodimo računa o svojoj životnoj sredini, da ne bacamo đubre okolo, da vodimo računa o kvalitetu vazduha…

To sve sad treba da se počne, da pritisnemo odgovarajuća ministarstva da rade svoj posao…nije dovoljno da imate informaciju da je vazduh loš… Ko ga je zagadio? Automobili? Nema da se vozite, nećete ući u ovaj deo grada i tačka! Ako industrija ispušta otrovne materije, da ne radi to – navela je doktorka, na šta joj je voditelj rekao da to nije realno.

 

Zašto nije realno? Nije realno zato što se predajemo i mislimo da će sve neko drugi da uradi, da nam reši naše probleme. To treba da bude razlog za protest, vi mladi treba da protestujete da živite u zdravoj sredini. Vi morate kazniti one koji zagađuju, ako ne oni će to i dalje da rade. Pitam vas, šta ste vi preduzeli kao novinar povodom toga – povišenim tonom upitala je Grujičić, na šta joj je voditelj odgovorio da oni svakoga dana izveštavaju o tome.

 

Na televiziju moraju da dolaze stručnjaci koji će da govore o tome, a ne polupismeni, već oni koji će odgovoriti na ova pitanja oko zaštite životne sredine. Ja se ne bavim time, ja sam neurohirurg, pozovite ekologe, koji će vam sve to objasniti. Mogu samo da kažem da je zdrava životna sredina jedan od važnih uslova za zdrav život – zaključila je ona.Komentari

komentara

Foto printscreen TV Prva
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.