ODLIČNI REZULTATI GRADSKIH PIJACA: Za šest meseci zaradili više od 68 miliona dinara

Pored toga što je plan za prva dva kvartala 2016. godine sadržao povećanje cena pijačnih usluga od 5 %, a povećanje cena odobreno tek jula tekuće godine i rekonstrukcija na većem broju pijaca ukupni prihodi su rasli, a ukupni rashodi permanentno beležili pad
Bajloni pijaca, Skadarlija.
Koliko uspešno posluju Gradske pijace pokazuju podaci nakon završenog finansijskog izveštaja za drugi kvartal, kojim je utvrđeno da neto dobit za prvih šest meseci iznosi 68.345.493,15 dinara, što je 37,84% više u odnosu na iznos planirane neto dobiti od 49.584.558,00 dinara.
Ovako dobrom rezultatu doprineli su poslovni i finasijski prihodi koji nakon završetka drugog kvartala iznose 492.612.119,95 dinara i premašuju planirane prihode u istom vremenskom periodu, dok su ukupni rashodi manji od planiranih za 21.073.478,20 dinara i iznose 409.625.030,80 dinara.

Pored toga što je plan za prva dva kvartala 2016. godine sadržao povećanje cena pijačnih usluga od 5 %, a povećanje cena odobreno tek jula tekuće godine i rekonstrukcija na većem broju pijaca ukupni prihodi su rasli, a ukupni rashodi permanentno beležili pad.

Prihodi Gradskih pijaca uvećani su usled bolje naplate rezervacija i dnevnog zakupa na pijacama, a rashodi su smanjeni usled bolje kontrole potrošnje električne energije,vode i grejanja, kao i racionalizacijom troškova za usluge obezbeđenja i čišćenja pijaca.

Odgovornim poslovanjem, racionalizacijom troškova, uštedom i boljom organizacijom rada, menadžment želi da beogradske pijace budu lokalni i ekonomski lideri, uzor i pokretač održivosti, kako lokalne privrede, tako i zdravlja stanovništva.

(Telegraf.rs)

Komentari su zatvoreni.