Odlična vest za penzionere! Počelo preuzimanje kartica na svim opštinama, evo šta je potrebno od dokumenata

1,093

Penzionerske kartice prvo će biti podeljene zatečenim korisnicima penzija, a zatim i novim korisnicima

Penzioneri većine beogradskih opština od danas će moći da preuzmu penzionerske kartice, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Reč je o penzionerima iz opština Barajevo, Voždovac, Sopot, Vračar, Palilula, Savski venac, Zvezdara, Stari grad i Rakovica, a kartice će moći da preuzmu svakog radnog dana od 8 do 15 časova u Filijali za grad Beograd, u Nemanjinoj ulici.

Ponedeljkom će penzionerske kartice preuzimati korisnici čija prezimena počinju na slova od A do D, utorkom od Ð do K, sredom od L do N, četvrtkom od N do S, dok će petkom kartice moći da preuzmu penzioneri čija prezimena počinju od slova T do Š, kao i oni čija prezimena počinju na W, X, Y, Z i Q.

 

Iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kažu da će svako, ko je iz objektivnih razloga sprečen da podigne svoju karticu u skladu sa utvrđenim rasporedom, to moći da uradi naknadno, u danima određenim prema početnom slovu prezimena.

Prilikom preuzimanja kartice, penzioneri, roditelji, stratelji i hranitelji trebalo bi da prilikom dolaska po Penzionersku karticu ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.

Za preuzimanje kartice trebalo bi poneti poslednji penzioni ček Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Neophodno je da sa sobom ponesu i ličnu kartu ili pasoš radi identifikacije da bi preuzeli karticu.

Penzionerske kartice prvo će biti podeljene zatečenim korisnicima penzija, a zatim i novim korisnicima koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.

Iz PIO fonda podsećaju da penzioneri ostalih beogradskih opština već podižu svoje kartice na Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu – u Bulevaru umetnosti 10 na Novom Beogradu, Čukarici – u ispostavi Strugarska 1a, Lazarevacu – u Ispostavi Karađorđeva 17, Mladenovacu – u Ispostavi Nikole Pašića 27, Obrenovacu – u Ispostavi Šesta 10c, Grockoj – u Ispostavi Narodnih heroja 3a.

VIDEO: Podizanje dividende besplatnih akcija u PoštiKomentari

komentara

Foto Promo
Izvor/Autor Telegraf.rs

Komentari su zatvoreni.