VULIN U NOVOM PAZARU: Od sutra na ulici više policajaca, a stize i Žandarmerija iz Kraljeva

0 5,808

Ministar policije Aleksandar Vulin kazao je da će od sutra rano ujutro na ulicama Novog Pazara biti pojačano prisustvo policajaca i da će stići i pripadnici Žandarmerije iz Kraljeva koji će čuvati bezbednost građana.

 

Vulin je, nakon stastanka sa rukovodstvom Policijske uprave u Novom Pazaru, rekao da građani ne zaslužuju da žive u gradu u kojem se ubija i u kojem nekažnjeno možete da nosite oružje, pucate i kršite zakon.

Prisustvo policije će od sutra ujutro biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom velikom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta. Svi građani Novog Pazara mogu i moraju da budu slobodni i sigurni – rekao je ministar Vulin u Novom Pazaru.

On je dodao da je zakon isti za sve na svakom delu teritorije Srbije.

– Veoma smo uznemireni i zabrinuti zbog svega što se dešavalo u Novom Pazaru. Međusobno razračunavanje kriminalaca ne sme da bude moguće i ne sme da se dešava na bilo kojem delu naše zemlje. Danas smo direktor policije i ja razgovarali sa rukovodstvom policijske uprave u Novom Pazaru i dogovorili smo konkretne mere i korake. Droga, prostitucija i oružje, sve su to stvari koje neće biti tolerisane. Nijedan lokal neće moći nekažnjeno da krši zakon, ne zato što radi duže, već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu diluje droga i nosi oružje, rekao je on.

Borba protiv kriminala

Vulin je kazao da “nikakav politički autoritet i nikakvi politički razlozi neće moći da nas zaustave dok od Novog Pazara ne napravimo siguran grad kakav on jeste, kakav on treba i kakav građani zaslužuju da on bude.”

– Molim građane Novog Pazara da u akcijama policije ne traže politiku. Tražim od njih da nam pomognu, da učestvuju u borbi da njihov grad bude bezbedan kao što je bio i kao što treba da bude. Od svih političara i lokalne samouprave očekujem da učestvuju sa nama u ovoj borbi, da nam pomognu, da ne pokušavaju da skupe jeftine političke poene, da sutra kada se na ulicama Novog Pazara bude pojavilo više pripadnika policije i kada se bude pojavila žandarmerija ne izmišljaju gluposti o tome kako neko okupira grad, već da budu zadovoljni što država Srbija deluje na svakom delu svoje teritorije i da nam pomognu da se ovo ne ponovi nikada više, kazao je Vulin.

On je rekao da policija neće dozvoliti obračun kriminalnih bandi.

 Sačuvaćemo bezbednost svakog našeg građanina i u ovom gradu zakon će ponovo biti poštovan, kazao je Vulin.Komentari

komentara

Foto A.G
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.