OD SADA ISKAZUJU CENE I U BITCOIN VALUTI: Prva država u kojoj je kriptovaluta zvanično sredstvo plaćanja

0

Nakon zakona koji je izjednačio Bitcoin i američki dolar značajno skočila vrednost najstarije kriptovalute, koja još uvek raste.

 

Bitcoin je skočio tokom dana 10. juna za 13 procenata nakon što je El Salvador doneo zakon kojim je ova digitalna valuta postala zakonito sredstvo plaćanja u toj zemlji.

Nakon ovog skoka vrednost Bitcoin novčića je iznosila preko 37.000 dolara, a kasnije tokom prepodnevnog trgovanja je opet blago pala na 36.435,96 dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crypto Shop (@cryptoshop.srbija)

Ipak, Bitcoin je i dalje znatno ispod rekordnog nivoa od 64.829,14 dolara, koji je dostignut u aprilu.

Parlament centralnoameričke države El Salvador je 9. juna i zvanično usvojio zakon kojim je Bitcoin postao legalno sredstvo plaćanja. To znači da se, između ostalog, cene u toj zemlji sada mogu iskazivati u Bitcoin valuti, i da se poreske obaveze i doprinosi mogu plaćati u toj digitalnoj valuti.

Pristalice Bitcoin-a, koji već duže gledaju na ovaj digitalni novčić kao na održivu alternativu zvaničnim nacionalnim valutama, pozdravili su potez El Salvadora.

Ova država je sklopila partnerstvo sa kompanijom za digitalne novčanike Strike u vezi sa uspostavljanjem savremene finansijske infrastrukture u El Salvadoru korišćenjem Bitcoin tehnologije.

 

Druge kriptovalute, uključujući Ethereum i XRP, takođe su ojačale, prateći Bitcoin kretanje. Trenutno, Bitcoin vrednost iznosi 37.253,40 dolara i u skoku je iznad jedan odsto.

Foto UNSPLASH/ ALEKSI RÄISÄ
Izvor/Autor smartlife.mondo

Vaša email adresa neće biti objavljena.