Ponosni smo što smo posle 20 godina uspeli da rešimo ovaj problem i da deci obezbedimo prostor kakav im je potreban po svim standardima – istakao je Vesić

PRIHVATILIŠTE ZA DECU - MEĐUNARODNI DAN PORODICE
Foto: Milena Đorđević

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će Prihvatilište za decu Beograda biti useljeno u novi objekat 25. februara, na 60. godišnjicu osnivanja ove ustanove.

Kako prenosi Beoinfo, on je istakao da će u novom prostoru, u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari, biti uvećan kapacitet prhvatilišta na 48 korisnika, koji će u novih 1.700 kvadratnih metara imati sve neophodne uslove.

– Prihvatilište od 1998. koristi prostor od 250 metara kvadratnih, koji nije po standardima i koji je nedovoljan za kapacitete ove ustanove. Imajući u vidu da je Prihvatilište za decu i mlade ustanova od posebnog značaja, Grad Beograd je obezbedio novi prostor čime će se obezbediti uslovi za kvalitetniji rad zaposlenih i neuporedivo bolji uslovi za boravak korisnika. Ponosni smo što smo posle 20 godina uspeli da rešimo ovaj problem i da deci obezbedimo prostor kakav im je potreban po svim standardima – istakao je Vesić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je podsetio da je Prihvatilište za decu ustanova u nadležnosti gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu i da zbrinjava najosetljivije kategorije dece među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja, decu bez roditeljskig staranja, decu ulice…

– Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku prema najranjivijim kategorijama dece bez roditeljskog staranja, siromašne dece, kao i dece s problemima u društvenom ponašanju. U toku godine kroz Prihvatilište prođe od 400 do 600 dece uzrasta od sedam do 18 godina, koja pripadaju svim kategorijama sistema socijalne zaštite. Takođe uvodi se i nova usluga socijalne zaštite – Svratište za tridesetoro dece – dodao je zamenik gradonačelnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)