Od danas se otvaraju svi bazeni na otvorenom i kupališta uz uz poštovanje strogih pravila!

0 5,746

BEOGRAD – Gradski štab za vanredne situacije usvojio je pravila po kojima će od danas morati da rade svi javni bazeni na otvorenom i kupališta u Beogradu, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

“Neki otvoreni bazeni su jučer radili, neki nisu i to nije normalna situacija na plus 35. Građanima treba omogućimo da koriste otvorene bazene uz poštovanje strogih pravila. Od sutra će u našem gradu raditi svi bazeni na otvorenom”, naveo je Vesić u objavi na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, usvojeno je 11 pravila koja će morati da poštuju posetioci na bazenima. Kako je naveo, pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe osim porodica sa malom decom, a razmak između ležaljki koji zauzimaju jedna ili dve osobe osim porodica sa malom decom moraće da iznosi najmanje dva metra.

FOTO: KURIR TELEVIZIJA PRINTSCREEN

Zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt. Barovi i kafići mogu da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima, stolovi u baru moraju da budu udaljeni najmanje 1,5 metara, a u barovima i kafićima na bazenima nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave.

Kapacitet kupališta je 40 ljudi na 1.000 metara kvadratnih, zaposleni na bazenima moraju da nose maske kada su u kontaktu sa posetiocima, zabranjeno je korišćenje tuševa i svlačionica u zatvorenom prostoru izuzev toaleta, a sportski centri se pozivaju, da ukoliko je moguće, uvedu rezervacije. Vesić je pozvao sve posetioce na bazenima da poštuju mere fizičke distance i lične higijene i tako čuvaju i sebe i druge.

“Mislim da smo pronašli meru između potrebe da otvoreni bazeni rade jer su dani sve topliji i da se sačuva zdravlje ljudi”, napisao je Vesić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto BetaKomentari

komentara

Foto Pixabay
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.