OBRATITE PAŽNJU, imate još manje od mesec dana da platite OVAJ DUG

0

Vlasnici kuća, okućnica i stanova u Srbiji imaju manje od mesec dana da izmire i treću ratu poreza na imovinu.

 

Mnogi među njima, međutim, uplatnice i dalje ispunjavaju po prošlogodišnjem obračunu i ne znaju koliko će još dugovati svom gradu ili opštini. Rešenja za porez na imovinu u mnogim lokalnim samoupravama ove godine “debelo” kasne. Retki su poreznici koji su preduhitrili pandemiju korone i vanredno stanje, pišu “Večernje novosti”.

Upravo je to razlog što konačni iznos svojih obaveza građani prestonice još nemaju. Krajem prošle godine Skupština grada je usvojila nove iznose prosečnih cena kvadrata po beogradskim zonama.

Prema njima se utvrđuje poreska osnovica. Kako nezvanično saznajemo, rešenja za vlasnike kvadrata u glavnom gradu su spremna. Uskoro će biti poslata na adrese obveznika, tako da će vrlo brzo i Beograđani imati konačni obračun ove obaveze.

Ni Nišijama još nisu stigla rešenja, jer je obračun u toku. Nina Ilić iz poreske administracije kaže da će ih građani dobiti do kraja avgusta i napominje da u međuvremenu treba da plate ratu po prošlogodišnjem rešenju.

U Novom Sadu je prošle nedelje počela podela, tako da oni kojima rešenje još nije stiglo na kućnu adresu mogu da ga očekuju ovih dana.

Foto Informer - Zoran Sinko
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.