Obradović ponovo priziva nasilje: Pogrešili smo što u subotu nismo direktno napali Željka Mitrovića

0 6,184

Ne pada nam na pamet da budemo više politički korektni, rekao je lider Dveri u Narodnoj skupštini

Dveri više neće biti “politički korektne”, rekao je danas lider tog pokreta Boško Obradović i skandalozno izjavio da su pogrešili što u subotu nisu napali direktno vlasnika Pinka Željka Mitrovića, koga je nazvao “izvorom zla” u Srbiji.

Na pitanje novinara u Skupštini Srbije da li oseća odgovornost za incident koji se dogodio ispred zgrade Pinka, on je rekao da je odgovoran za svaki skup koji Dveri organizuju, da je angažovana redarska služba ispred zgrade Pinka i ponovio tvrdnje da se incident desio kada su oni već otišli, te da je izrežiran.

– Mitrović je okupljeni narod gađao bananama, zar treba da trpimo njegovo majmunisanje – rekao je Obradović.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Za muškarca koji je napao novinarke Pinka, Obradović kaže da je “žrtva tranzicije, da je tri pre tri godine ostao bez posla i da živi sa bolesnom majkom od porodične penzije”.

On je dodao da su pogrešili što u subotu, na protestu ispred zgrade Pinka, nisu direktno napali vlasnika te medijske kuće Željka Mitrovića jer je, kako kaže, “on izvor zla u Srbiji”.

Pink je, kaže, “srce Vučićevog medijsko-političkog sistema koji vlada Srbijom”, te “padom” te televizije, kojoj, po Obradoviću, treba oduzeti nacionalnu frekvenciju i ugasiti je, pada i vlast.

– Ne pada nam na pamet da budemo više politički korektni, dok nas neko vređa, ponižava, izdaje Kosovo, daje pare strancima, uništava domaću privredu – rekao je Obradović u Narodnoj skupštini.

Podsećamo, na protestu Dveri u subotu, kojem je prisustvovalo oko 250 ljudi, pristalica ovog pokreta D.V. je fizički napao i udario novinarke TV Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović.

Na snimku televizije Pink zabeležen je trenutak kada D.V. napada i obara Gordanu Uzelac.

Zabeležen je i momenat kada se drugi učesnika protesta u trku zaleće ka novinarki Mari Dragović, ali ga je zaustavilo obezbeđenje televizije. Napadaču je određen pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto Tanjug/Miloš Milivojević, Telegraf
Izvor/Autor Telegraf
Ostavite odgovor

Your email address will not be published.