Obezbeđeni paketi pomoći za sve trudnice i porodilje na opštini Voždovac: Evo kako do njih

0

Kako navode, opština Voždovac je od početka vanrednog stanja na različite načine pokazala odgovornost i brigu o svojim građanima.

 

Gradska opština Voždovac obezbedila je 2.000 paketa pomoći za sve porodilje koje su se porodile u prethodnih šest meseci i trudnice, koje imaju prebivalište na ovoj opštini. Želja im je, kako navode, da i u ovim vremenima pomognu mladim i budućim majkama i da ih ohrabre i podrže.

– Od ponedeljka 13.04.2020. godine, sve porodilje i trudnice, koje imaju prebivalište na opštini Voždovac, mogu se prijaviti putem mejla na adresu paketizabebe@vozdovac.rs. U prijavi je nepohodno da ostave svoje podatke: ime i prezime, voždovačku adresu prebivališta i kontakt telefon. Uz navedene podatke, trudnice moraju u prilogu mejla dostaviti skeniran ili fotografisan izveštaj od lekara, dok porodilje u mejlu moraju priložiti svoju otpusnu listu. Pakete, u kojima su sredstva za higijenu i zaštitu beba i majki, volonteri Opštine će dostaviti na kućnu adresu. Krajnji rok za prijave je 21.04.2020. godine do 12 časova – navode iz ove opštine.

Kako navode, opština Voždovac je od početka vanrednog stanja na različite načine pokazala odgovornost i brigu o svojim građanima.

– Od prvog dana vanrednog stanja više od 200 volontera je u organizaciji opštinskog rukovodstva svakodnevno radilo isporuku 20.000 humanitarnih paketa namenjenih građanima starijim od 60 godina, bez obzira na visinu njihovih primanja. Ovaj humani projekat je finansiran iz Budžeta Opštine Voždovac. Takođe, desetine volontera i zaposlenih u voždovačkoj optštini svakog radnog dana idu u nabavku osnovnih životnih namirnica penzionerima kojima je onemogućeno kretanje.

 

Akcija podele 15.000 paketa finansiranih iz Budžeta Grada Beograda, a namenjenih penzionerima sa primanjima do 30.000 dinara, uspešno je prividena kraju – zaključuju.

Foto Gradska opština Voždovac
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.