O OVOJ PREVARI BRUJI CEO BEOGRAD: Turisti ušli u taksi na Slaviji, a kada čujete koliko su platili do Železničke stanice, ostaćete u ŠOKU

0

BEOGRAD – Komunalna služba Beograda je u svakodnevnoj borbi sa divljim taksistima, ali poneka prevara uvek se provuče, pogotovo kada u vozilo uđu strani državljani.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Upravo se to dogodilo turistima koji su nedano u taksi ušli na Slaviji, a vožnju do Železničke stanice platili neverovatnih 10.000 dinara! Oni koji su se spuštali Nemanjinom ulicom na ovoj ruti vrlo dobro znaju da se razdaljina od trga do stanice i peške pređe za manje od 10 minuta.

 

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Zato su i našim građanima preko potrebni saveti kako da prepoznaju legalno taksi vozilo i tako izbegnu potencijalne prevare i neprijatne situacije. Prvo pogledate registraciju, ako na njoj postoji oznaka TX, sve je u redu, potom uđite u vozilo, vidite da li postoji dozvola taksi udruženja i taksimetar.

STROŽA PRAVILA ZA TAKSISTE! KO BUDE KRAO NA TAKSIMETRU NEKA SE SPREMI NA DRAKONSKE KAZNE: Oduzimaće i vozila na 6 meseci, a ako vas otkriju da vozite na divlje, PRAVAC ZATVOR!

Kako je objasnio komunalni policajac Nenad Lakić, divljih taksista najčešće ima u večernjim satima, pretežno vikendom, a tad komunalci najviše i sprovode akcije.

 

FOTO: PRINTSCREEN/TV PRVA

 

“Svakodnevno sami idemo u kontrole, to je u opisu našeg posla, akcenat je na suzbijanju nelegalnih taksista. U toku ove godine je 135 isključenih taksi vozača iz saobraćaja, što znači da je taksista bio regularan, ali nema dozvolu za teritoriju Beograda, skinute su im obe tablice i oduzete dozvole na 10 ili 30 dana, u zavisnosti da li je prekršaj ponovljen, a oduzeli smo i 8 vozila potpuno neregularnih taksista”, objasnio je Lakić za TV Prva.

 

(Kurir.rs/Foto: Nebojša Mandić)

Foto Profimedia
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.