Nutricionisti otkrili koji jogurt je najzdraviji – IZNENADIĆETE SE!

0

Ako se pitate koji jogurt je najzdraviji, nutricionistkinja ima odgovor koji će vas iznenaditi!

Jogurt i kefir su među najzdravijim namirnicama, ali nije svejedno koje ćete kupiti, baš kao i kada je u pitanju surutka. Postoje vrste koje su dobre za zdravlje, i one koje bi trebalo izbegavati jer mogu da podignu šećer u krvi, ili jednostavno nemaju obećano blagotvorno dejstvo.

 

U prodavnicama postoji “bezbroj” vrsta ovih mlečnih proizvoda, pa možda niste sigurni koji da uzmete ako pazite na težinu ili šećer u krvi. Nutricionisti si sada objasnili na šta da obratite pažnju.

“Ljudi se boje punomasnog jogurta zbog sadržaja zasićenih masti i rizika od povišenog holesterola. Ali, istraživanja u vezi mlečnih proizvoda nisu definitivno dokazala da postoji dokaz da punomasni mlečni proizvodi negativno utiču na ove parametre”, kaže Rahaf al Boči, nutricionista.

Pixabay

Ponekad je punomasni jogurt zdraviji jer sadrži manje šećera – jogurt kojem je “skinuta” masnoća moraće ukus da nadoknadi upravo šećerom.

Kada jedete punomasni jogurt, manja je verovatnoća da će vam skočiti šećer u krvi. Ali izbegavajte one sa dodatkom ukusa ili voća jer niste sigurni šta se u njima zapravo nalazi.

Nakon naglog skoka šećera, stiže nagli pad zbog čega ćete osetiti još jaču glad i posegnuti za nezdravom hranom. Ako ste pojeli jogurt pun šećera, učinili ste sebi medveđu uslugu.

“Punomasni jogurt vam neće naglo podići šećer, a dobićete i prirodne proteine zbog čega ćete duže biti siti”, navodi Džeklin London, dijetetičarka.

“Punomasni mlečni proizvodi su, jednostavno, i ukusniji. Bolji su kada je u pitanju sastav, duže vas drže sitim i tekstura je prijatnija. Dobijate i dozu probiotika, a ne dodati šećer”, naveo je Al Boči.

Foto Pixabay

Vaša email adresa neće biti objavljena.