Novootvoreni klub za starija lica ,,Olga Ćulić” u Železniku

0 1,230

Srđan Kolarić: Opština Čukarica nastavlja da radi zajedno sa Gradom i Republikom, kako bi  kvalitet života sugrađana svakog dana bio sve bolji.

 

Foto:(cukarica.rs)

Na inicijativu sugrađana, svečano je otvoren Dnevni centar i klub za starija lica u Železniku koji je poneo ime po ,,Olga Ćulić” umetnici, aktivistkinji i jednoj od osnivača seniorskog ansambla sa Čukarice.

Na svečanom otvaranju prisustvovali su zamenik gradonačelnika Goran Vesić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

,,Ovo je trideseti kluv za seniore u Beogradu. U poslednjih šest godina otvoreno je deset novih klubova. Klubovi u glavnom gradu okupljaju bez malo deset hiljada starijih sugrađana. Noovotvoreni klub nalazi se u Starom Železniku i otvoren je na inicijativu starijih sugrađana, u saradnji sa Opštinom Čukarica i zahvaljujući naporima Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Ovo je bila prilika da pokažemo šta sve radimo kada je reč o najugroženijim grupama stanovništva, a to su najmlađi i najstariji,- najmlađi, zato što o njima treba brinuti i najstariji, jer smo im zahvalni za sve šta su uradili za naš grad.Grad Beograd u toj oblasti vodi izuzetno odgovornu politiku.”- naveo je Vesić.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, izrazio je očekivanje da će klub okupljati brojne korisnike, te da će u njemu biti organizovana druženja, poetske, književne,muzičke večeri, izložbe i sl. I zahvali se čelnicima Grada Beograda što podjednako vode računa o svim delovima Beograda i poručio da Opština Čukarica nastavlja da radi zajedno sa Gradom i Republikom, kako bi kvalitet života sugrađana svakog dana bio sve bolji.

                                                                                                                        (cukarica.rs)Komentari

komentara

Foto cukarica.rs
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.