Novi trgovi, autobuska okretnica, parkovi… Od avgusta centar Beograda dobija novi izgled

0 5,661

Srpski poljoprivredni proizvodi biće plasirani sa gradske Veletržnice u ceo svet

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da će Beograd postati grad koji će uskoro imati više centara.

– U avgustu kreće rekonstrukcija Trga republike koja će trajati oko 14 meseci. Kad bude završena zgrada Opere i Baleta imaćemo formiran pravi centralni gradski trg – rekao je Vesić i naglasio da vozači neće osetiti samu rekonstrukciju.

Nakon toga počinje rekonstrukcija Vasine ulice i Studentskog trga.

– Vasina će biti pešačka zona, a autobusi će niz Francusku ići do Dunavske gde će biti nova okretnica – rekao je Vesić.

Karađorđeva će biti rekonstruisana u dve faze, a prva će početi u septembru. Vesić je rekao i da se kreće sa rekonstrukcijom hotela Bristol, zatim Savskog trga, da zgrada Železničke stanice postaje muzej, da će se paraleleno sa Savskom raditi izgradnja centralnog parka sa modernim sadržajima, a da rekonstrukcija Ulice kneza Miloša počinje na jesen sledeće godine.

– U prethodne tri godine završena je prva faza Veletržnice. Urađena je moderna hala sa hladnjačama, prostorom za izlaganje robe i prostorom za kamione. To je prva velika hala koja je za meso i za ribu. Ostalo je da se uradi još nekoliko hala za druge stvari – najavio je zamenik gradonačelnika.

Ministarstvo poljoprivrede predložiće zakon o nacionalnoj veletržnici na osnovu koga će Republika ući u sadašnju gradsku Veletržnicu koja će biti vlasništvo Republike Srbije i Grada Beograda.

– Na taj način ćemo je unaprediti i obezbediti da bude mesto sa koga će se plasirati srpski poljoprivredni proizvodi u svet – zaključio je Vesić.Komentari

komentara

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas

Vaša email adresa neće biti objavljena.