NOVI MINISTAR GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE TOMISLAV MOMIROVIĆ STARTUJE RADNO

0

 

Radne aktivnosti  novog  ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića vrlo su zapažene. Pored obilaska radova na izgradnji brze pruge u Petrovaradinu i Čortanovcima minister Tomislav Momirović  održao je i radni sastanak sa direktorom kompanije koja izvodi radove na ovoj trasi RŽD Internacional Mansurbekom Sultanovom i generalnim direktorom Infrastruktura železnica Srbije Nebojšom Šurlanom.

 

Foto:”mgsi.gov.rs”

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u vanrednoj kontroli obišao je radove na obilaznici oko Beograda, kod tunela Straževica, kako bi se uverio da li se radovi, kao što je ranije dogovoreno, odvijaju i vikendom.

Tokom posete  gradilišta deonice autoputa „Miloš Veliki“ od Preljine do Požege, Momirović je izjavio: ”Ovo je moja prva aktivnost kao resornog ministra. Politika predsednika Republike je zaista ostvarila mnoge uspehe na polju instrastrukture, ali nijedan uspešan projekat nije tako vidljiv kao ovaj autoput “Miloš Veliki” I dodao “Da mi je neko pričao pre desetak godina da će taj autoput postojati i da ćemo stajati ovde, rekao bih da je to nemoguće, opkladio bih se da se to neće desiti. Predsednik Vučić se uključio i mi smo danas u završnoj fazi ove deonice.”

Kada su u pitanju projekati koji se tiču Novog Sada, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sastao se sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem sa kojim je razgovarao o realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata,  o izgradnji Fruškogorskog koridora, obilaznice sa novim mostom preko Dunava kao i o stanovima za pripadnike službi bezbednosti i  izgradnji brze pruge kroz Novi Sad.

Prema oceni ministra Momirovića, Novi Sad je veoma napredovao u građevinskom, saobraćajnom i ekonomskom smislu, i kako je rekao na njegovoj teritoriji biće sprovedene veoma važne investicije. Železnica je prethodnih godina doživela devastaciju i ljudi su zaboravili kako izgleda putovati železnicom. Rešeni smo da to promenimo i to će biti najvidljiviji uspeh predsednika Srbije u budućnosti. Uložićemo maksimalan napor da se ubrzaju radovi na brzoj pruzi kroz Novi Sad i nećemo dozvoliti da se vide barikade, a da se ne vide radnici.

Organizovaćemo radove u tri smene, sve dok vremenske prilike to dozvoljavaju – istakao je ministar i izrazio nameru Vlade da i projekat izgradnje obilaznice i mosta u Novom Sadu bude realizovan brzo i efikasno. On je takođe izjavio da je izgradnja stanovova za pripadnike službe bezbednosti jedan od najvećih prioriteta Vlade i predsednika Republike.- objavljeno na sajtu mgsi.gov.rs

 

 

Foto mgsi.gov.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.