NOVI LUDAK MOŽE DA SE POJAVI I KOSI PO KNEZ MIHAILOVOJ: Iz ovih pravaca pešačka zona je potpuno NEZAŠTIĆENA!

0 3,744

Nakon stravičnog incidenta koji se dogodio u nedelju u Zmaj Jovinoj ulici gde je Vladan S. umalo usmrtio kolima devojku vozeći pijan kroz pešačku zonu, Srbija je ostala nema.

Kadrovi šokantnog ulaska i “juriša” na pešake, itekako podeseća na snimke terorističkih napada u Nici, Španiji i Berlinu gde se desio teroristički napad automobilima, ali i kamionima u najprometnijm ulicama tih gradova, navodi Espreso.rs

 

Obzirom da teroristički napadi nisu nemogući ni u Beogradu, glavna ulica bi svakako bila jedna od potencijalnih meta. Upravo se u ulici koja je vodila u Knezu Mihailovu desio incident koji je potresao celu Srbiju, a mnogi su i dalje u šoku jer su verovali da je ovako nešto kod nas malo verovatno.

 

Iz ovih razloga, rešili smo da proverimo koliko je Knez Mihailova ulica zapravo bezbedna i da li je ka njoj moguć pristup automobilima. Rezultat nas je obeshrabrio.

FOTO: PRINTSCREEN/ADRIAMEDIA.TV

Prva ulica od koje je sve i počelo je Zmaj Jovina gde se desila pomenuta nesreća.

 

NE PROPUSTITE

Iako je bio pijan, vozač je uspeo da sedne za volan i počne da vozi po pešačkoj zoni jer je imao otvoren ulaz da “kosi” ljude po Knez Mihailovoj.

 

FOTO: PRINTSCREEN/ADRIAMEDIA.TV

Druga potencijalna ulica iz koje bi napad prevoznim sredstvom bio moguć je Kolarčeva ulica. Automobil lako može da uđe i da se “zakuca” u neku od mnogobrojnih radnji i pekara, dok samo par metara dalje može da uđe pravo u pešačku zonu Knez Mihailove ulice.

 

FOTO: PRINTSCREEN/ADRIAMEDIA.TV

Sledeća potencijalna raskrsnica koja vodi pravo u pešačku zonu, ali i u školu je ona na uglu Gračaničke i Rajićeve. Automobil lagodno može da uđe i uleti u školsko dvorište ili u Knez Mihailovu.

 

FOTO: PRINTSCREEN/ADRIAMEDIA.TV

Ugao Uskočke i Ulice Cara Lazara u blizini čuvenog beogradskog kafića takođe može biti laka meta za napadače. Zbog trenutnih radova, tamo se nalazi samo labava ograda koja lako može biti probijena, a bezbednosti svih koji se zateknu na licu mesta može biti ugrožena.

 

FOTO: PRINTSCREEN/ADRIAMEDIA.TV

Ugao Kralja Petra i Knez Mihailove je takođe prohodan za automobile koji lako mogu da uđu u pešačku zonu punu beogradskih kafića.

 

Pravo sa Oblićevog Venca ulazite u Ulicu Đure Jakšića, i deo koji je predviđen za pešake. Svako ko želi i poseduje vozilo može lagodno da “vršlja” po centru.

 

FOTO: PRINTSCREEN/ADRIAMEDIA.TV

Ugao Ivan Begove ulice i Ulice Cara Lazara je takođe “kritičan” jer automobil, pa i kamion lako mogu da “protrče” tuda i naprave haos.

 

FOTO: PRINTSCREEN/ADRIAMEDIA.TV

Uličica koja vodi iz pravca Topličinog venca je lako prohodna i vodi vas pravo u “cvetnu oazu” skoro renoviranu, ali i veoma prometnu. Pričamo o pešacima.

 

FOTO: PRINTSCREEN/ADRIAMEDIA.TV

Ugao Gračaničke i Ulice Kralja Petra je trenutno u fazi renoviranja, ali put za automobile itekako postoji, i da on vodi tačno u epicentar zbivanja – Knez Mihailovu.

 

FOTO: PRINTSCREEN/ADRIAMEDIA.TV

Događaj u kojem je automobil uleteo u Knez Mihailovu ulicu i umalo ubio ženu, a povredio mnoge naterao nas je da proverimo gde sve vreba potencijalna opasnost kada je u pitanju bezbednost građana. Ispostaviće se, nema bezbednih zona.

(Kuirir.rs/Espreso.rs, J. J.)Komentari

komentara

Izvor/Autor Kurir.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.