NOVČANA KAZNA I USLOVNA ZA BAHATOG INVESTITORA Ulagao u izgradnju zgrade u Mirijevu, uhapšen jer nije imao dozvolu

0 800

Osumnjičeni za investiranje u gradnju zgrade bez građevinske dozvole u naselju Mirijevo P. B. (47) zaključio je sporazum sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela, na osnovu kojeg je osuđen na uslovnu kaznu zatvora i novčanu kaznu.

Na sajtu ovog tužilaštva objavljeno je da je P. B. bio uhapšen zbog sumnje da je kao jedan od investitora ulagao u izgradnju stambene zgrade koja se gradi bez građevinske dozvole u Aleksandra Bugarskog bb, gde je nakon izdavanja rešenja o obustavi radova nastavljena gradnja.

Nakon saslušanja, P. B. je priznao izvršenje krivičnog dela “građenje bez građevinske dozvole” i zaključio sporazum sa tužilaštvom, dok se za drugim investitorom traga.

P. B. je na osnovu sporazuma uslovno osuđen na godinu i 11 meseci zatvora sa rokom provere od četiri godine i novčanu kaznu od 300.000 dinara.

Prvo osnovno tužilaštvo dalo je nalog policiji da preduzme sve operativne radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdio identitet drugog investitora, nakon čega će protiv njega biti pokrenut krivični postupak, navodi se u informaciji tužilaštva.

Krajem prošle godine pojačano je procesuiranje krivičnih dela građanje bez građevinske dozvole, a dosadašnje kazne su mahom bile uslovni zatvor i novčane kazne.Komentari

komentara

Foto DEJAN BOŽIĆ / RAS SRBIJA
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.