Nova linija od Banovog Brda do Novog Beograda: Početkom juna tramvaji idu preko Mosta na Adi!

0

Od 15. maja biće raspisan tender za rekonstrukciju Bulevara Patrijarha Pavla i da će radovi početi od Ulice Pere Velimirovića. Ovo je danas najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Plan je da se spoji Bulevar Patrijarha Pavla preko Ulice Pere Velimirovića sa parkom Košutnjak. Bulevar će imati šest traka, dok će u sledećoj fazi, naredne godine biti spojen deo od Košutnjaka do Mosta na Adi. Bulevar će ići preko starog železničkog koridora kako bi se zaobišlo narušavanje parka – rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je precizirao da će do kraja sledeće godine silazak sa Mosta na Adi prema Rakovici biti završen, a od Ulice Pere Velimirovića, Borskom ulicom, preko magistralne tangente gde će biti četiri trake, dolaziće se do mosta na Adi Huji.

goran-vesic

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

– Pravimo unutrašnju obilaznicu koja će omogućiti da se od novog mosta na Adi Huji, koji će početi da se gradi 2021. godine, dođe do Bulevara Patrijarha Pavla, pa do Mosta na Adi, gde bi tramvaji trebalo da bude pušteni u saobraćaj tokom prve nedelje juna ove godine, sa čime će prvi put biti povezano Banovo brdo i Rakovica sa Novim Beogradom – najavio je Vesić.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas

Vaša email adresa neće biti objavljena.