Noćni prevoz u Beogradu tek posle prvog juna: Kreću minibus ekspres linije

0 4,632

Od petka, 8. maja, javni linijski prevoz na teritoriji grada Beograda ponovo je uspostavljen na 469 autobuskih linija.

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će od sutra, 18. maja, biti uspostavljen prevoz putnika na četiri minibus ekspres linije. To su linije E1 (Ustanička – Blok 45), E2 (Petlovo brdo – Trg Republike), E6 (Mirijevo 4 – Novi Beograd /Blok 45/) i E9 (Кumodraž – Studentski trg).

Vesić je rekao da će Linija A1 (Trg Slavija – Aerodrom “Nikola Tesla”) biti uspostavljena po otpočinjanju putničkog saobraćaja na Aerodromu “Nikola Tesla”.

 Uspostavljanje linija noćnog prevoza putnika planirano je posle 1. juna. Prema zajedničkim procenama grada i prevoznika uspostavljanje noćnih linija nije još uvek opravdano s obzirom da se njihovo finansiranje vrši iz sredstava ostvarenih prodajom karata u vozilu, odnosno direktno je zavisno od broja prevezenih putnika – rekao je Vesić.

On je dodao da sve analize pokazuje da se ni na dnevnim linijama ne pojavljuje očekivani broj korisnika, što je utvrđeno praćenjem i snimanjem popunjenosti vozila na terenu, tako da se ne može očekivati dovoljan broj putnika na noćnim linijama.Komentari

komentara

Foto M. Beljan
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.