NJEGOŠEVA VRAČARIJADA

0 659

DELIKATNA TEMA I DILEMA…

Gradjani su često u pravu kada protestuju, ali ponekada i nisu i često upadnu u situaciju da brane nešto neodbranjivo.
A ništa gore od toga.Ovaj dole slučaj je eklatantan primer.

Veoma je napupularno na društvenim mrežama napisatii ovo šta ću sada da napišem, ali moram, jer izmedju nepopularnosti i činjenica uvek biram činjenice.
A vi koji me čitate, znate odlično da je to tačno.

Dakle, ima li ova dole porodica Petrović ikakav dokaz da su oni vlasnici toga stana, sem dokaza da tu žive decenijama?
Jasno je da nemaju, jasno je da stan nije otkupljen, jasno da nije njihov i to bi bilo to.

I otkuda sada poriv gradjanima da brane pravo te porodice, da tu ostane i dalje, iako na to nemaju baš nikakvo pravo, i nad činjenicom da se pojavio naslednik tog stana posle mnogo decenija?

Vi koji ste protestvovali tamo ste teški patetičari, licemeri, a evo zašto?
Branite nešto neodbranjivo, briga vas za činjenično stanje, vas je fascinirala patetika porodice Petrović koja eto ima malu decu, eto nemaju gde, i moraju da ostanu tu do kraja života je l’ te?

Ljudski je sve to brinuti se za sugradjane, ali nisu gradjani za to nadležni, no opština #Vračar koja treba toj porodici da ponudi neki smeštaj kao recimo na Mirjevu, gde je cena dva i po puta manja no u izvikanoj i mondenskoj Njegoševoj ulici.

Da bi pisac ovih redova otišao i branio prava svojih sugradjana, moram da budem motivisan, dobro informisan i da znam da branim pravdu, a ne da branim odvratno “PATETIČARSVO” koje je kod nas postalo modus društvenog ponašanja.

Te odvratne seljačke fore kod mene nikada ne priolaze, taman da imate 16 dece, a živite u tudjem stanu, ne mogu da vas branim iz tog razloga sigurno.

Ali zato ako neko hoće da vam otme lično vaše, e tu sam zagriženiji od svih vas zajedno i spreman sam da branim to pravo taman pred 1000 policajaca i državnih organa i razbojnika.

Eto to sam hteo da vam poručim i kažem na ovu temu, ne nasedajte više na ove fore i ne glumite lažne dušebrižnike, nije u redu, a i niste uopšte u ovom slučaju u pravu.Komentari

komentara

Your email address will not be published.