Nisam primio nikakvu vakcinu, SRBIJA MORA DA ZNA KO ME I KAKO OPTUŽUJE!

VUČIĆ O KOVID INJEKCIJI - OVO JE JEDINA ISTINA!

0 54,852
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kategorički je negirao je tvrdnje nekadašnje narodne poslanice i sadašnje potpredsednice Narodne Stranke Sande Rašković Ivić da je primio injekciju hiperimunog gamaglobulina koji obezbeđuje otpornost organizma na virus kovid-19.

 

Odgova na ove tvrdnje istakao je da, “iako retko odgovara na svakodnevne napade koji bez prestanka i nesmanjenim intenzitetom traju već godinama”. ovoga puta mora da reaguje.

 

Odluku da odgovorim na ovu tvrdnju doneo sam pre svega zbog građana Srbije i zarad istine, jer važnije stvari od interesa našeg naroda – nema rekao je Vučić.

Kako je kazao, od početka njegovog premijerskog, a potom i predsedničkog mandata, “trudio sam se da se nikada i ni po čemu ne razlikujem od običnog naroda”.

– Većina građana Srbije, ali i mojih političkih protivnika, ne može da ospori da sam delio sve teškoće, izazove i muke našeg naroda, uključujući i ovu ozbiljnu bolest koja je teško uzdrmala ceo svet i za čijim lekom tragaju najveći svetski medicinski stručnjaci – rekao je on.

Naveo je i da je lično iskusio “isti roditeljski strah i zebnju kao i svi drugi roditelji čija su deca bila pozitivna na korona virus, pa sam i na taj način delio sudbinu naših građana”.

– Ponosan sam na činjenicu da moja deca nijednog trenutka nisu imala povlašćen tretman, baš kao što ni ja nikada ne bih dozvolio da o sebi brinem više, nego o svim ljudima u našoj Srbiji naveo je predsednik Srbije.

Dodaje i da je malo reći da ne zna šta je hiperimuni gamaglobulin, kao ni čemu tačno služi.

– Dakle, nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, niti bilo šta drugo što bi me na bilo koji način izdvojilo od svih ostalih građana Srbije – ističe on u saopštenju.

Kaže i da je od svojih prijatelja, medicinskih stručnjaka, saznao da je” ovakva tvrdnja, blago rečeno, daleko od bilo kakve medicinske činjenice i istine”.

– Štaviše, ovakva izjava bi mogla da bude čak i opasna, budući da živimo u vremenima u kojima su teorije zavere i nadrilekarstvo postali gotovo podjednako opasni, kao i sama ova bolest navodi predsednik Srbije.

Kako kaže, je danas više nego ikada potrebna ozbiljnost i odmerenost u izjavama ove vrste.

– Danas, kada se borimo da sačuvamo sve građane Srbije i kada gotovo svako nalazi za shodno da daje medicinska mišljenja i savete, ja ću nastaviti da se borim još jače i još više, bez odustajanja i bez kompromisa, jer smisao vođenja zemlje nije u pukom održanju vlasti i privilegijama, kao što je to bio slučaj za vreme vladavine onih političara koji su u Srbiji videli samo izvor bogaćenja i povlašćenog statusa za njih i njihove porodice. Srbija je danas drugačija, Srbija i njena deca imaju budućnost zaključio je predsednik Srbije.

Dr Sanda Rašković Ivić rekla je između ostalog za današnji “Danas” da se priča u lekarskim krugovima da je Vučić dobio hiperimuni gamaglobulin, uz opasku da “ta njekcija nije za obične smrtnike”.Komentari

komentara

Foto Tanjug
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.