Neviđeni skandal u Beogradu! Učenik mučki napao nastavnicu zbog ovoga!

0

U Trgovačkoj školi, smeštenoj u samom centru Beograda, u Hilandarskoj ulici, danas je obustavljena nastava zbog protesta nastavnika jer je krajem prošlog meseca njihovu koleginicu fizički napao učenik.

Više od 50 ljudi, uglavnom nastavnika ove obrazovne ustanove, nalazilo se ispred škole sa transparentima i parolama “Stop nasilju”, “Obrazovanje je budućnost”

 

“U petak 29. septembra naša koleginica je napadnuta sa leđa pred školom u kojoj radi. Ranije tog dana je za učenika, koji je počinilac ovog napada, održan ponovljeni ispit po nalogu Gradske prosvetne inspekcije. Kao i na popravnom ispitu, u avgustovskom roku, učenik nije pokazao ni minimum znanja potreban za pozitivnu ocenu. Kada mu je rečeno da nije položio ispit, reagovao je veoma agresivno. Prvobitno je imao nameru da napadne koleginicu koja je na ispitu bila ispitivač. Kada mu je pravovremenom reakcijom radnika obezbeđenja škole onemogućen napad na nju, otrgao se i istrčao iz škole za koleginicom koja je bila drugi član komisije i iznenada je mučki napao sa leđa. Koleginica srećom nije pretrpela teške povrede, ali je doživela užasan šok i zdravstveno i psihički se još oporavlja”, otkrili su nastavnici šta se sve dešavalo tog dana.

 

Trgovačka škola je danas potpuno obustavila rad.

“Učenici danas nemaju nastavu u učionicama, ali i ovo je velika i važna lekcija za njih. Osećamo potrebu da se ovaj slučaj ne zataška kao mnogi drugi. Nešto mora da se preduzme da bi se sprečili budući ovakvi napadi”, poručuju nastavnici.

 

Protestni skup nastavnika je završen oko 12 i 40 časova, a saobraćaj u ovom delu grada je normalizovan.

Izvor: Telegraf/Blic
Izvor/Autor BKTVNEWS

Vaša email adresa neće biti objavljena.