Nedelju dana besplatnog odnošenja kabastog otpada

0 77,228

JКP “Gradska čistoća” organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog otpada koja će umesto uobičajeno svakog prvog vikenda u mesecu, ovoga puta biti produžena i trajati sedam dana i to od 4. do 10. maja.

Prema dosadašnjem iskustvu dolaskom proleća i lepih dana na beogradskim ulicama ima najviše kabastog otpada, jer počinje sezona građevinskih radova, renoviranja i preuređenja domova. Zato je “Čistoća” odlučila da izađe u susret sugrađanima i olakša im odnošenje kabastog otpada tokom cele naredne nedelje.

Fizička lica, nepotrebne kabaste stvari će moći da ostave ispred svojih dvorišta ili pored najbližih kontejnera odakle će ih ekipe preduzeća odneti bez ikakve novčane naknade tokom narednih sedam dana. Inače, ova usluga je besplatna samo tokom prvog vikenda u mesecu, dok se drugim danima u mesecu usluga naplaćuje u skladu sa cenovnikom JКP “Gradska čistoća”.

I tokom ove produžene akcije, sugrađani koji imaju kabasti otpad potrebno je da se jave “Gradskoj čistoći” na broj telefona 011 3314131 kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti. Radnici “Čistoće” će ubrzo izaći na teren i ukloniti otpad kako se ne bi gomilao na javnim površinama tako da prioritet imaju sugrađani koji raspolažu većim količinama nepotrebnih kabastih stvari. Inače, u ovom preduzeću napominju da u kabasti otpad ne spada šut i drugi građevinski otpad.

“Čistoća” apeluje na sugrađane da iskoriste ovu besplatnu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kad nesavesni pojedinci u želji da izbegnu plaćanje ove usluge kabasti otpad ostavljaju na za to nepredviđene javne površine.

Odnošenje kabastog otpada besplatno je samo za fizička lica. Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se plaća po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

Sve informacije o cenama i uslugama “Gradske čistoće” dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs.Komentari

komentara

Foto Srbija Danas
Izvor/Autor SrbijaDanas

Vaša email adresa neće biti objavljena.