Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predsedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanjom Fajon

0 5,705

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predsedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanjom Fajon i izvestiocem EP Vladimirom Bilčikom o predstojećim izborima u Republici Srbiji.

 

Razgovoru, koji je održan putem video linka, prisustvovao je i šef Delegacije EU Sem Fabrici, a Stefanović je upoznao sve učesnike o merama koje Vlada Republike Srbije preduzima i koje će preduzeti, kako bi izbori protekli u najboljem mogućem redu. Stefanović je istakao da su svi domaći i međunarodni posmatrači dobrodošli da prate izborni proces u Republici Srbiji, koji je, kako je naglasio, prethodnih meseci dodatno unapređen izmenom zakonske regulative.

Takođe, ministar je pozvao predstavnike ODIHR-a da upute punu misiju koja će pratiti izborni proces, za šta će im Srbija, kako je dodao, omogućiti sve neophodne uslove za rad. Potpredsednik Vlade Srbije upoznao je sagovornike i sa merama koje će biti preduzete tokom izbornog procesa, kao i na sam dan izbora, kako bi se očuvalo zdravlje građana, a ujedno omogućilo da oni nesmetano ostvare svoja zakonska prava i glasaju.

Stefanović je istakao da su političke partije, koje su do sada predale izborne liste, već započele svoje predizborne aktivnosti i da sve opcije koje učestvuju u izbornom procesu imaju prostora na javnom servisu.

Predsedavajuća EP za Srbiju Tanja Fajon naglasila je da je važno da izborni proces ne ugrozi zdravlje ljudi, kao i da se u medijima obezbedi prostor za sve političke aktere i omogući rad međunarodnih i domaćih posmatrača. Vladimir Bilčik, izvestilac EP za Srbiju, rekao je da je Republika Srbija dosta toga uradila na unapređenju izbornog procesa, kao i da se sada očekuje implementacija izmenjene regulative.Komentari

komentara

Foto Mup Srbije
Izvor/Autor МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Vaša email adresa neće biti objavljena.