NASTAVLJA SE ZAPRAŠIVANJE KOMARACA NA ZEMLJI, tretman suzbijanja obavlja se od 20.00 do 24.00 sata

0

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP “Gradska čistoća” nastavlja i danas akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda

 

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se u periodu od 20:00 do 24:00 sata i obuhvatiće lokacije Novo Bežanijsko groblje, Zelengorska, Pregrevica, SC “Surčin”, Soko salaš, SAJ „13. maj“, Busije, Grmovac, Lipovička šuma, Ranžirna stanica, Orlovača, Rucka, Velika Moštanica, Zabran, Dorćol-Bela Stena, Zemun Donji grad, Zemun Gornji grad, naselje “Sava Kovačević”, naselje “Bački Ilovik”, Kalvarija, Novi grad, naselje “Vojni put”, Nova Galenika, naselje „13. Maj“, Altina, Plavi horizonti, Školsko dobro, Retenzija, Paviljoni, Blok 4, 3, 1, 31, 32, 33, 34 – Studentski grad, Bežanijska kosa, Stara Bežanija – Pere Segedinca stepenice i staro Bežanijsko groblje.

 

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija, navodi se u saopštenju JKP Gradska čistoća.

Foto R.B.
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.