NA KALEMEGDANU NIJE NAĐEN OTROV ZA ŽIVOTINJE: Psi koji su otrovani biće poslati na odbukciju

0

Ekipe “Veterine Beograd” proverile su prostor oko i na Kalemegdanu i nisu pronašle otrov, a obdukcija i toksikološke analize utvrdiće uzroke smrti tri psa, navodi se u saopštenju.

 

“Nema indicija da su bilo kakve toksikološke materije ili prisustvo hemijskih agensa nađeni na tim uzorcima”, rekao je direktor ovog preduzeća Budimir Grubić, navedeno je u saopštenju.

“Javni tužilac je reagovao i naložio da se ispita čitav slučaj o kojem su juče pisali pojedini mediji i društvene mreže. Važno je držati se činjenica, a one su takve da je u ‘Veterinu’ dovežen jedan preminuli pas, da smo uz pomoć MUP-a locirali i drugog i njega takođe dovezli u naše prostorije. Situacija sa trećim preminulim psom takva je da trenutno ne znamo da li je uopšte boravio na pomenutoj lokaciji”, kazao je Grubić.

Kako navode u saopštenju, u pitanju su vlasnički psi. Stručnjaci sa Katedre za sudsku medicinu Veterinarskog fakulteta će uraditi obdukciju i utvrditi ima li indicija da su psi otrovani. Kako navode, ako ima uzorci će se poslati na VMA, čiji će stručnjaci uraditi toksikološku analizu, precizirao je Grubić.

On je apelovao na javnost da se u ovom slučaju drži činjenica i najavio da će se svi rezultati znati za nekoliko dana. Grubić je dodao i da vlasnici u dva slučaja preminulih pasa tvrde da su životinje bile na povocima i da nisu konzumirale ništa sa šetališta.

“Ukoliko se pokaže da psi jesu otrovani, sa vlasnicima će morati tačno da se utvrdi maršruta kretanja pasa, odnosno ‘mogući scenario’ ovog nemilog događaja”, istakao je Grubić i demantovao da je reč o osam uginulih pasa kako su pojedini mediji juče objavili.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Foto Profimedia
Izvor/Autor Kurir

Vaša email adresa neće biti objavljena.