Ministar Vulin razgovarao sa stalnim koordinatorom UN u Srbiji

0 5,632

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa stalnim koordinatorom tima Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob s kojom je razgovarao o nastavku saradnje.

Mup Srbije

Ministar Vulin i stalni koordinator Žakob istakli su značaj zajedničkih napora u oblastima suzbijanja organizovanog kriminala, borbe protiv nasilja nad ženama, jačanja poverenja u državne institucije kroz rad policije u zajednici, kao i podizanja nivoa zaštite u vanrednim situacijama. Ministar Vulin naglasio je da su UN od posebnog značaja za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zadovoljno što sa najznačajnijom međunarodnom organizacijom radi na realizaciji više projekata i programa.

Mup Srbije

Ministar Vulin predstavio je trenutnu situaciju u vezi sa izbeglicama, migrantima i tražiocima azila u Republici Srbiji i ukazao na značaj angažovanja UN u vezi sa migracijama u Evropi. Izrazio je nadu da će generalni sekretar UN Antonio Gutereš, koji je dobar poznavalac prilika u Srbiji i regionu, u narednom periodu posetiti našu zemlju.

Žakob je predstavila ključne oblasti delovanja Ujedinjenih nacija u Srbiji u naredne četiri godine i istakla da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije jedan od najznačajnijih i najaktivnijih partnera UN.Komentari

komentara

Foto Mup Srbije

Vaša email adresa neće biti objavljena.