Ministar Vulin razgovarao sa ministrima Grčke i Kipra: Unapređenje policijske saradnje

0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas tokom video sastanka sa ministrom za zaštitu građana Republike Grčke Mihalisom Hrisohoidisom i ministarkom pravde i javnog reda Republike Kipar Emili Jolitis.

 

Na inicijativu ministra Vulina realizovan je sastanak u ovom formatu sa predlogom da postane tradicionalni oblik saradnje.

Foto: MUP Srbije

Ministri su analizirali dosadašnju policijsku saradnju i izneli predloge za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa. Oni su ovom prilikom dogovorili zajedničke aktivnosti kada su pitanju mešovite patrole, obuke iz oblasti pranja novca, finansijskih istraga, visokotehnološkog kriminala, vanrednih situacija, ronilačkih jedinica, kao i održavanja zajedničkih vežbi.

Foto: MUP Srbije

Ministri su dogovorili buduću razmenu iskustava u kontroli granica, pogotovo imajući u vidu specifičnost unutrašnjih granica u Srbiji i na Kipru. Takođe, predloženo je da se sa Grčkom intenzivira saradnja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija, kontrole granica, kao i vanrednih situacija. Sa ministarkom Kipra dogovorene su zajedničke obuke kada su u pitanju finansijske istrage i visokotehnološki kriminal, kao i obuke ronilačkih jedinica MUP-a na Kipru. Ministri Grčke i Kipra uputili su ministru Vulinu čestitke na rezultatima postignutim u borbi protiv organizovanog kriminala.

Foto: MUP Srbije

Ministar Vulin se prijateljskim zemljama zahvalio na podršci po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. On je preneo i pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, grčkom premijeru Kirijakosu Micotakisu i predsedniku Republike Kipar Nikosu Anastasijadesu.

Foto MUP Srbije

Vaša email adresa neće biti objavljena.