Ministar Siniša Mali razgovarao sa ambasadorom Slovačke

0 4,527

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Slovačke Republike Fedorom Rosohom, sa kojim je razgovarao o ekonomskim odnosima dve zemlje i o investicijama slovačkih kompanija u Srbiju.

Ministar Mali se najpre zahvalio ambasadoru na tome što Slovačka poštuje teritorijalni integritet isuverenitet Srbije, te što istrajava u tom stavu, kao i na tome što pruža podršku Srbiji na evropskom putu. Kada je reč o ekonomskim odnosima dve zemlje, sagovornici su se saglasili da u diplomatiji ekonomija zauzima izuzetno važnu ulogu, te da je važno da se dodatno razviju te vrste veza između dve zemlje. Tome svakako može da doprinese ulaganje slovenačkih kompanija u određene projekte u Srbiji, za koje je pokazano interesovanje.

U tom smislu, ministar finansija je rekao da je Srbija pouzdan partner stranim investitorima, kao i da je apsolutni lider u regionu po vrednosti privučenih stranih investicija.

Kako je istakao, Srbija je dobro reagovala na krizu izazvanu korona virusom, pravovremenim i efikasnim merama je pružena podrška privredi i građanima, postignuti su dobri makroekonomski reultati, a cilj je da ove godine privredni rast dostigne 6%. Mali i Rosoha su zaključili da dve zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose, koji će bližom saradnjom, pre svega u ekonomskom smislu, biti dodatno ojačani.Komentari

komentara

Foto MFIN

Vaša email adresa neće biti objavljena.