Ministar Aleksandar Vulin: Migranti moraju i treba da budu u kampovima VIDEO

0

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je azilni sistem Srbije jedan od najorganizovanijih u Evropi i poručio da migranti moraju da budu u kampovima.

Mup Srbije

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem, obišao policijske službenike koji su rano jutros na teritoriji Beograda sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata, istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova brine o bezbednosti svakog čoveka koji se nalazi na teritoriji naše zemlje i vodi računa o svemu što može da ugrozi svakodnevni život svih naših građana. „Migranti moraju i treba da budu u kampovima.

Mup Srbije

Mup Srbije

 

Naš azilni sistem je jedan od najorganizovanijih u Evropi, mi smo humani i organizovani, ali zakon mora da se poštuje i naš svakodnevni život nikada, ni na koji način, ne sme da dođe u pitanje“, rekao je ministar Vulin. Ministar je upozorio da niko ne treba pravdu da uzima u svoje ruke i da ne poštujući zakon pokušava da migrante sklanja, kažnjava ili usmerava, jer su tu policija i druge institucije koje su zadužene da o tome vode računa. „Država Srbija radi i radiće svoj posao.

Mup Srbije
Mup Srbije

Brinuće i vodiće računa o svakom čoveku koji se nalazi na njenoj teritoriji bez obzira odakle je došao. Srbija je pokazala da je organizovanija, humanija, sigurnija od mnogih zemalja Evropske unije kada je u pitanju migrantska kriza“, poručio je ministar Vulin. Devedesetsedam iregularnih migranata iz Beograda prebačeno je u prihvatni centar u Preševu i akcija policije biće nastavljena.

Foto Mup Srbije

Vaša email adresa neće biti objavljena.