Ministar Aleksandar Vulin i Fransin Pikap su se saglasili da je ostvaren visok stepen saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova

0

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa stalnom predstavnicom Programa za razvoj Organizacije Ujedinjenih nacija (UNDP) u Republici Srbiji, Fransin Pikap. Ministar Vulin i Pikap su se saglasili da je ostvaren visok stepen saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova i UNDP u oblastima kontrole lakog i malokalibarskog naoružanja, nasilja u porodici i vanrednih situacija.

Na sastanku je istaknuto da je Republika Srbija lider u regionu po broju uništenog viška oružja i municije malog kalibra, ali i u sprovođenju Mape puta za održivo rešenje za suzbijanje nedozvoljenog posedovanja, zloupotrebe i trgovine malokalibarskim i lakim oružjem i pripadajućom municijom na Zapadnom Balkanu do 2024. godine. Dogovoren je nastavak projekta rodne ravnopravnosti i zaštite od nasilja nad ženama i devojčicama, koji u Republici Srbiji sprovodi UNDP. Istaknuto je da je Republika Srbija prva u regionu koja je takav projekat počela da sprovodi kao i da predstavlja primer drugima u okruženju.

Ministar Vulin i Pikap su dogovorili nastavak zajedničkih aktivnosti u svim oblastima koje imaju za cilj unapređenje rada Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto Mup Srbije

Vaša email adresa neće biti objavljena.