MINA KUZMINAC IMA 24 GODINE I VEĆ JE ZAVRŠILA DVA FAKULTETA: Studirala ih je uporedo, sjajan su spoj a na jednom ima prosek 10.00!

0 5,670

BEOGRAD – Da je sa 24 godine moguće završiti dva fakulteta, pokazuje Mina Kuzminac, koja je stekla diplome Pravnog i Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Planira i doktorske studije i želi da ostane u Srbiji.

Prosek na Pravnom fakultetu joj je deset, na Filološkom osam. Mina objašnjava da je njen izbor studija logičan, jer postoje mnoge veze između prava i filologije.

“Jezik je generalno veoma značajan za pravo, od samog pisanja pravnih akata do tumačenja. I takođe treba uzeti u obzir i značaj mnogih stranih jezika u međunarodnim organizacijama i u međunarodnom pravu. I u krajnjoj liniji mislim da što više stranih jezika čovek zna, to je više u stanju da posmatra iz tuđe perspektive kako pravne norme tako i shavtanje i bilo šta što je napisano i rečeno”, kaže Mina Kuzminac za RTS.

Srednjoškolska takmičenja iz srpskog jezika zamenila su studentska nadmetanja iz međunarodnog prava.

FOTO: RTS PRINTSCREEN

“Prošle godine sam bila deo tima Pravnog fakulteta na Međunarodnom takmičenju iz arbitražnog rešavanja slučajeva iz međunarodne trgovine. Naučili smo brojne nove stvari kako da pišemo pravne akte, kako da govorimo. A sa druge strane nas je naučilo da kako da zaista budemo tim koji ima zajdnički zadatak i cilj”, kaže Kuzminac.

Piše priče i eseje, ali ih za sada čuva u fioci. Onima koji ulaze u svet studija poručuje da saslušaju savete, ali da sami odaberu čime će se baviti.

“Neminovno je uložiti veliki trud da bi se nešto veliko i postiglo. Sa druge strane, zaista želim da kažem svima da bi trebalo da slede svoje snove, iako je to možda nešto drugačije, kao što sam ja odlučila da upišem dva fakulteta paralelno, što nije toliko često”, kaže Kuzminac.

Trenutno radi u jednoj advokatskoj kancelariji. Veruje da će uspešno završiti i doktorske studije i svoje znanje praktično primenjivati u Srbiji.

(Kurir.rs/RTS)Komentari

komentara

Foto RTS Printscreen
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.