MILOŠ JOVANOVIĆ KUVAR SVETSKOG GLASA “BUDITE KREATIVNI, SKLAPAJTE UKUSE, UKLJUČITE MAŠTU”
Jedan od najboljih kuvara sveta Miloš Jovanović, spremao je hranu mnogim poznatim ličnostima, raznim predsednicima, ministrima iz Vlade Srbije, ljudima iz sveta biznisa, sporta, muzike i filma ,otkriva čitaocima “Beograd24” recept pripreme baklave koji je pronašao u manastiru Hilandar.
View this post on Instagram
Iako ne voli da mu laskaju da je najbolji srpski kuvar, Miloš iza sebe ima niz svetskih priznanja.
Pitali smo Miloša da nam otkrije neke tajne u spremanju svojih kulinarskih specijaliteta, koji slatkiš nam preporučuje u vreme posta i kako se priprema?.
U potrazi za starim receptima i jelima koja su nekada spremale naše bake, Miloš je bio u manastir Hilandar, gde je pronašao recept za baklavu i otkrio nam je tajnu da se suve šljive moraju potopiti u bermet jer ukus baklave tada postaje božanstven.
“Budite kreativni, sklapajte ukuse, uključite maštu. Ima dosta voća, povrća ribe, orašastih plodova i od njih pravite supe i čorbe potaže.”- poručuje Miloš.
Probajte baklavu koja vas neće ostaviti ravnodušnim po receptu Miloša Jovanovića priznatog kuvara u svetskom kulinarstvu.
Recept: 500gr.kore za baklavu. Smesa: 100gr.šećera, 5 supenih kašika meda, 500gr. suvih šljiva koje trbamo držati sat vremena u bermetu , zatim se dodaju badem, orasi ili lešnik u zavisnosti ko šta ima u kući. Odvojiti po dve kore koje se premažu uljem stavljati smesu ,umotati i složiti u podmazan pleh. Peći na ugrejanoj rerni na 150- 200stepeni.