MILOŠ JOVANOVIĆ KUVAR SVETSKOG GLASA “BUDITE KREATIVNI, SKLAPAJTE UKUSE, UKLJUČITE MAŠTU”

0

Jedan od najboljih kuvara sveta Miloš Jovanović, spremao je hranu mnogim poznatim ličnostima,  raznim  predsednicima, ministrima iz Vlade Srbije, ljudima iz sveta biznisa, sporta, muzike i filma ,otkriva čitaocima “Beograd24” recept pripreme baklave koji je pronašao u manastiru Hilandar.

 

 

View this post on Instagram

A post shared by Milos Jovanovic Kuvar (@miloskuvar) on

Iako ne voli da mu laskaju da je najbolji srpski kuvar, Miloš iza sebe ima niz svetskih priznanja.

Pitali smo Miloša da nam otkrije neke tajne u spremanju svojih kulinarskih specijaliteta, koji slatkiš nam  preporučuje u vreme posta i kako se priprema?.

U potrazi za starim receptima i jelima koja su nekada spremale naše bake, Miloš je bio u manastir Hilandar, gde je pronašao recept za baklavu i otkrio nam je tajnu da se suve šljive moraju potopiti u bermet jer ukus baklave tada postaje božanstven.

“Budite kreativni, sklapajte ukuse, uključite maštu.  Ima dosta voća, povrća ribe, orašastih plodova i od njih pravite supe i čorbe potaže.”- poručuje Miloš.

Probajte baklavu koja vas neće ostaviti ravnodušnim po receptu Miloša Jovanovića priznatog kuvara u svetskom kulinarstvu.

Recept: 500gr.kore za baklavu. Smesa: 100gr.šećera, 5 supenih kašika meda, 500gr. suvih šljiva koje trbamo držati sat vremena u bermetu , zatim se dodaju  badem, orasi ili lešnik u zavisnosti ko šta ima u kući. Odvojiti po dve kore koje se premažu uljem stavljati smesu ,umotati i složiti u podmazan pleh. Peći na ugrejanoj rerni na 150- 200stepeni.

 

Foto Instagram miloskuvar Instagram miloskuvar
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.