Mihajlovićeva: Rekonstruišemo put Kula-Vrbas vredan pet miliona evra

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas sa direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom i predsednicima opština Kula i Vrbas, Damjanom Miljanićem i Milanom Glušcem, radove na rehabilitaciji državnog puta Kula-Vrbas.

 

Foto:” Kabinet mgsi”

Mihajlovićeva je ovom prilikom istakla da se radi o investiciji vrednoj skoro pet miliona evra i da očekuje da će radovi biti završeni u novembru ove godine.

“U pitanju je put koji povezuje dva okruga i koji će doprineti ne samo boljem kvalitetu života građana, već će obezbediti dolazak novih investicija. Osnov privrednog razvoja su infrastruktura i dobri putevi”, rekla je ona.

 

Foto: “Kabinet mgsi”

Mihajlovićeva je najavila i izgradnju brze saobraćajnice od Sombora do granice sa Rumunijom, za koju se priprema projektna dokumentacija.

“Veoma važna saobraćajnica ne samo za ovaj kraj, već i celu Srbiju. Procene su da će ovaj projekat koštati oko 800 miliona evra, skoro kao Koridor 10. Zbog stabilnog budžeta Vlade izdvojili smo milijarde dinara za održavanje puteva i to ćemo nastaviti da radimo uprkos problemima koje je epidemija korona virusa uslovila”, rekla je ona.

Potpredsednica Vlade najavila je da će u narednom periodu obići sva gradilišta u Srbiji, kako bi zahvalila svima koji su u vreme epidemije radili i jer je građevinska sezona u jeku.

Zoran Drobnjak je rekao da se rekonstruiše deonica duga 10 km, kao i da se završava rekonstrukcija puta Vrbas-Feketić, dužine 9,5 km i vrednosti 3.2 miliona evra.

“U Srbiji se radi rehabilitacija 450 km puteva ove godine. Sredstva su obezbeđena iz kredita Svetske banke i Evropske investicione banke. Pored brze saobraćajnice na čijoj dokumentaciji radimo, priprema se i projekat rehabilitacije puta Sombor-Kula, koji će koštati oko 10 miliona evra”, rekao je on.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac istakao je važnost rehabilitacije ovog puta.

“U pitanju je veoma frekventna deonica, na granici dva okruga. Završetkom rekonstrukcije obezbedićemo bolju povezanost i povećanu bezbednost u saobraćaju. Zahvaljujući saradnji sa predsednikom Srbije i Vladom, realizujemo važne projekte u opštini”, rekao je Glušac.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić rekao je da su najavljeni i dogovoreni projekti od životnog značaja za ovu opštinu.

“Ova rekonstrukcija podrazumeva proširenje puta, izgradnju biciklističkih staza, novu rasvetu. Pored toga, radićemo i dve fabrike vode, prečistač i Sivcu i više manjih rehabilitacija puteva”, rekao je Miljanić.

Izvor: KABINET POTPREDSEDNICE VLADE

MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA,

SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTUREKomentari

komentara

Foto Kabinet mgsi Kabinet mgsi Kabinet mgsi
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.