MIHAJLOVIĆEVA: ODRŽAVANJE PUTEVA NA POČETKU SEZONE,A NE KAO PRE U AVGUSTU

0 648

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas radove na rehabilitaciji deonice auto-puta Beograd-Niš, između Pojata i Ražnja.

 

Foto”mgsi”

 

Mihajlovićeva je tom prilikom rekla da je ovo prvi put da su radovi na održavanju puteva krenuli na početku građevinske sezone i da nema razloga da se sa tim počinje u julu i avgustu, tj. u jeku letnje sezone.

“Trenutno se radi rehabilitacija auto-puta na tri mesta, važno je da  pripremimo sve za saobraćaj kojeg će, verujemo, biti više, u narednim mesecima. Na današnji dan 4.200 radnika angažovano je na najvećim infrastrukturnim projektima u Srbiji”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da je u martu i aprilu ove godine na auto-putevima zabeleženo 4,8 miliona automobila, što je za četiri miliona manje nego prošle godine u isto vreme.

“Beležimo pad obima saobraćaja od 60 odsto, a procene su da će pad prihoda iznositi oko 30 miliona evra. Štete u drumskom saobraćaju postoje, do kraja godine one će biti oko pola milijarde evra. S druge strane, mi smo opredeljeni da ne smanjujemo novac za održavanje puteva niti će bilo šta trpeti u izgradnji novih i rehabilitaciji postojeće putne mreže”, rekla je ona.

 

Foto:”mgsi”-Pojate

 

Zoran Drobnjak, direktor JP “Putevi Srbije”, rekao je da će se ove godine raditi rehabilitacija oko 200 km auto-puteva u vrednosti od oko pet milijardi dinara.

“Zahvaljujući Vladi Srbije i Ministarstvu saobraćaja, dobili smo sredstva za održavanje i rehabilitaciju deonica auto-puta. Radiće se kod Subotice, oko Niša i Doljevca, Merošine. Na ovoj deonici radimo rehabilitaciju u dužini od 13 km i vrednosti oko 350 miliona dinara, biće gotova krajem maja. Više od 25 godina nije se radilo na tome”, rekao je on.

Izvor: Kabinet mgsi

 Komentari

komentara

Foto Kabinet mgsi Kabinet mgsi Kabinet mgsi
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.