MIHAJLOVIĆEVA: Dokle god ijedna žena trpi bilo kakav vid nasilja, ne možemo biti zadovoljni

0

Dokle god ijedna žena trpi bilo kakav vid nasilja, ekonomsko, fizičko ili psihičko, ne možemo biti zadovoljni onim što smo postigli, ali moramo biti brži i efikasniji, izjavila je danas predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović na konferenciji za medije pre početka sastanka o primeni Konvencije o eliminisanju svih oblika diskriminacije žena.

 

Mihajlovićeva je rekla da je neophodna šira društvena akcija, kako bi se svest o nasilju nad ženama podigla na još viši nivo.

FOTO: KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE

 

Ona se osvrnula na ubistvo dve žene pre samo nekoliko dana u Novom Sadu i dodalae da je to upravo dokaz da se takve stvari događu pored nas.

 

“Smatram da svako od nas kao građanin ili građanka treba da se bori protiv nasilja“, rekla je Mihajlović i istakla da nije dovoljno da država donese zakone, već da svaki pojedinac mora da se bori protiv nasilja.

 

Direktorka kancelarije UN Women u Srbiji Milana Rikanović rekla je da je Srbija ove godine dobila preporuku Komiteta o eleminisanju svih oblika diskrimacije žena u Srbiji.

FOTO: KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE

 

“Sada već treba da se pripremimo, napravimo plan i za naredne četiri godine postgnemo rezultat”, rekla je Rikanovićeva.

 

Ona je navela da statistika pokazuje da rodna ravnopravnost još nije u potpunosti primenjena u Srbiji, mada je mnogo toga ipak urađeno i da su rezultate održivi.

 

Ambasadorka Australije u Srbiji Rut Stjuart rekla je da se i Australija suočava s velikim izazovima kada je u pitanju rodna ravnopravnost i da joj je zadovoljstvo da razmeni iskustvo sa Srbijom oko ovog problema.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.