Marina Popović: Zajednička komisija zalagaće se za ravnopravnost i sprečavanje diskriminacije

0 6,234

Zajednička komisija za zaštitu ravnopravnosti i savetnici Poverenika za zaštitu ravnopravnosti održali su sastanak s ciljem unapređenja saradnje, zaštite ravnopravnosti zaposlenih u oblastima društvenih odnosa, poštovanju ljudskih prava i sprečavanju svih vidova diskriminacije.

“Diskriminacija je zabranjena zakonom, a posledice brojne. Zajednička komisija za zaštitu ravnopravnosti zalagaće se za ravnopravnost i sprečavanje svih vidova diskriminacije jer je briga o zaposlenima neophodna”, istakla je Marina Popović, predsednica Zajedničke komisije za zaštitu ravnopravnosti u društvima železnice i jedan od kandidata za generalnog direktora “Srbija voza”a.d.

Ona je dodala da joj je posebno drago što zaposleni prepoznaju da diskriminacija šteti svima.

“Shvataju da diskriminacija šteti svima i dovodi do pada produktivnosti i efikasnosti zaposlenih, stresa i demotivisanosti, podstiče sukobe i loše međuljudske odnose i stvara negativnu atmosferu čime se ruši ugled, ne samo lica već i firme. Pristižu mi pozivi i potpisi podrške zaposlenih iz svih društava, a sa druge strane pristižu i pritužbe raznih vidova diskriminacije”, poručila je Marina Popović na sastanku.

Inače, imenovanje direktora za tri duštva izdvojena iz „Železnica Srbije“ čeka se već godinu dana. Do danas niko nije dobio mandat na ovu finkciju, ali kako Popovićeva kaže, bez obzira na to ko će biti postavljen, “Srbija voz” treba dovesti do stanja finansijske samoodrživosti i daljeg napretka.

“Prema zaposlenima treba da se ponašamo ravnopravno i da se borimo protiv svih vidova diskriminacije”, ističe Marina Popović.

Marina Popović iz “Srbija voza” na čelu novoformirane komisije za zaštitu ravnopravnosti

Zajednička komisija za zaštitu ravnopravnosti formirana je u sklopu Sindikata železničkog saobraćaja Srbije “Nezavisnost” i zalaže se za prava zaposlenih u društvima “Srbija voz” a.d, “Infrastruktura železnica Srbije” a.d, “Železnice Srbije” a.d, “Srbija kargo” a.d. i bez pristrasnosti se bori za svakog zaposlenog bez obzira kom sindikatu ili organizaciji zaposleni pripada.

Marina Popović: Žena ne sme da bude maltretirana zato što želi da radi i napreduje

Ciljevi, zalaganja i rad Zajedničke komisije za zaštitu ravnopravnosti ostvarivaće se uz poštovanje Ustava i Zakona Republike Srbije i saradnju sa direktorima društva, Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije, Poverenikom za informisanje od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Zaštitnikom građana, Koordinacionim telom za rodnu ravnpravnost i drugim državnim i međunarodnim institucijama u cilju unapređenja ravnopravnosti, zaštite ravnopravnosti zaposlenih u oblastima društvenih odnosa, poštovanju ljudskih prava i sprečavanju svih vidova diskriminacije prema zaposlenima.Komentari

komentara

Foto Arhiva
Izvor/Autor BKTVNews

Vaša email adresa neće biti objavljena.