Marina Popović iz “Srbija voza” na čelu novoformirane komisije za zaštitu ravnopravnosti

0 6,051

Na inicijativu članova Sindikata železničkog saobraćaja Srbije “Nezavisnost” i ostalih zaposlenih formirana je Zajednička komisija za zaštitu ravnopravnosti u društvima “Srbija voza”a.d, Srbja Kargu” a.d, Infrastrukturi železnica Srbije”a.d. i “Železnicama Srbije”a.d.

“Ciljevi, zalaganje i rad zajedničke komisije za zaštitu ravnopravnosti ostvarivaće se uz poštovanje Ustava i Zakona Republike Srbije i saradnju sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije, Poverenikom za informisanje od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Zaštitnikom građana, Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost i drugim državnim i međunarodnim institucijama u cilju unapređenja odnosa, poštovanju ljudskih prava i sprečavanju svih vidova diskriminacije prema zaposlenima”, navodi se u saopštenju Sindikata.

Za predsednika zajedničke Komisije za zaštitu ravnopravnosti zaposlenih u društvima izabrana je Marina Popović, zamenik dirktora CKP-a iz “Srbija voza”a.d.

Za potpredsednike komisije izabrano je četiri lica: Zoran Pavlović zaposlen u “Srbija vozu”a.d, Ivan Petković zaposlen u “Infrastrukturi železnica Srbije” a.d, Jelena Jovović zaposlena u “Železnicama Srbije” i Miomir Mijalković zaposlen u “Srbija kargu”a.d.

Oni će ispred svojih društava gde su zaposleni, obavljati poslove komisije regulisane Pravilnikom Zajedničke komisije za zaštitu ravnopravnosti.

Izvor: BKTVNews


VIDEO DANA

Komentari

komentara

Izvor/Autor BKTVNews

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.