MARINA MALJKOVIĆ IMA REČ: Selektorka ZLATNIH Lavica morala je da IZDVOJI jednu igračicu!

Srbija osvojila drugu evropsku krunu u ženskoj košarci.

0

Još je u svežem sećanju 2015. godina i trenutak kada je ženska košarkaška Srbije prvi put u istoriji osvojila zlatnu medalju u košarci.

 

Samo šest leta kasnije, Lavice su se ponovo popele na pobedničko postolje, a najveće zasluge idu na račun  selektorke Srbije Marina Maljković koja je kao predvodnik sjajne generacije donela Srpkinjama drugo najsjajnije odličje, kao i u Budimpešti.

Igrali smo ratnički skroz. Naša zemlja je mala, ali je to zemlja pravih ratnika, ili u ovom slučaju ratnica. A druga stvar, pored toga, odgirali smo i tehnički i taktički dobro. Glavom smo ostali tu gde je trebalo. Mislim da je ovo stvarno bila, ono što sam i tražila – jedna odlična partija košarke, koju mi treniramo svaki dan. Do sada smo igrali vrlo dobre utakmice, želeli smo da ova u finalu bude stvarno odlična – rekla je selektorka zlatnih košarkašica Marina Maljković.

Nijedan selektor, pa ni Marina, nikada ne izdvaja pojedince, ali posle pobede nad Francuskinjama morala je to da učini. Sonja Vasić je bez dileme obeležila finale.

– Zaslužila je se ove divne trenutke koje je ovde doživela – kaže Maljkovićeva.

Već za mesec dana Lavice čekaju Olimpijske igre, tako da neće dugo uživati u slavlju iz Valensije.

– Sad dok smo staj­li na postolju, Tina Krajišnik kojoj je ovo prva medalja, mi je rekla: “Jao treneru, za ovo se živi”. Da. Tako je! Zašto bismo sada stali? Hajde da ponovimo ovo – najavila je selektorka Marina napad na novo odličje u Tokiju.

Podsetimo, Srbija je pre pet godina u Rio de Žaneiru osvojila broznu, prvu medalju u istoriji ženske košarke na ovim prostorima na najvećim sportskom takmičenju od samostalnosti države.

Foto fiba.basketball
Izvor/Autor SrbijaDanas

Vaša email adresa neće biti objavljena.